Μπορέλ: Τα Δυτικά Βαλκάνια έχουν την ευκαιρία να συνδέσουν το μέλλον τους με την Ε.Ε

Μπορέλ: Τα Δυτικά Βαλκάνια έχουν την ευκαιρία να συνδέσουν το μέλλον τους με την Ε.Ε

Μήνυμα για την 20η επέτειο της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στην 20η επέτειο της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, μίλησε για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και εκτίμησε ότι ως περιοχή έχουν την ιστορική ευκαιρία να συνδέσουν το μέλλον με την ΕΕ.

«Ωστόσο, το έργο μας για την επανένωση της ηπείρου δεν έχει ολοκληρωθεί. Το ξέραμε πριν από το 2022 και γνωρίζουμε ακόμα καλύτερα σήμερα, λόγω της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας. Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν δείξει τη βούληση και την ελπίδα να ενταχθούν στο σχέδιο της ΕΕ.

Τα Δυτικά Βαλκάνια, η Τουρκία, η Ουκρανία, η Μολδαβία και η Γεωργία έχουν ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας για να συνδέσουν ισχυρά το μέλλον τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διεύρυνση της ΕΕ είναι μια μετασχηματιστική πολιτική που αυξάνει την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, αυξάνοντας το βιοτικό επίπεδο των Ευρωπαίων», δήλωσε ο Μπορέλ.

Ο Μπορέλ υπογράμμισε ότι η ΕΕ εργάζεται επίσης για τη μεταρρύθμιση της και ότι στοχεύει σε μια μεγαλύτερη, αλλά και πιο ισχυρή Ένωση.

«Οι υποψήφιες χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν μια ιστορική ευκαιρία να οικοδομήσουν μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Μπορέλ.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube