Weather Icon
Αυστραλία , Ινδία 10 Μαΐου 2023

Η Αυστραλία υποστηρίζει δυναμικά την προεδρία των G20 από την Ινδία!

Η Αυστραλία υποστηρίζει δυναμικά την προεδρία των G20 από την Ινδία!

Η Αυστραλία υποστηρίζει σθεναρά την προεδρία της Ινδίας στους G-20 λόγω της κατανόησης της ανάγκης για δίκαιη, βιώσιμη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, δήλωσε τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 ο Ύπατος Αρμοστής στην Ινδία, Μπάρι Ο Φάρελ.

«Και η εστίαση της Ινδίας στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης ως μέρος της προεδρίας της G-20 είναι κάτι που η Αυστραλία χαιρετίζει, κάτι που η Αυστραλία εργάζεται σκληρά εντός της G-20 φέτος για να βοηθήσει την Ινδία να το επιτύχει», ανέφερε ο Φάρελ ε συνέντευξή του στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μιλώντας για την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας είπε ότι η χώρα του είναι πολύ ξεκάθαρη και καταδικάζει την εισβολή της Μόσχας. Ο πόλεμος δεν κοστίζει μόνο ζωές στην Ουκρανία και στη Ρωσία, αλλά προστίθεται επίσης στις οικονομικές προκλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Στην πρόσφατη έκθεση της Defense Strategic Review 2023, η Αυστραλία δήλωσε ότι η χώρα της πρέπει να επεκτείνει τις σχέσεις και την πρακτική συνεργασία της με βασικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, και να επενδύσει στην περιφερειακή αρχιτεκτονική.

Σχολιάζοντας την έκθεση, ο Φάρελ είπε: «Το σπουδαίο με την αμυντική μας ανασκόπηση είναι ότι υπογραμμίζει ξανά ότι η Ινδία και η Αυστραλία είναι οι δύο μεγαλύτερες ακτές που υπάρχουν στον Ινδο-Ειρηνικό και απαιτεί μεγαλύτερη συνεργασία, μεγαλύτερη συνεργασία, μεγαλύτερες ασκήσεις. Και μεγαλύτερη δέσμευση. Και τα καλά νέα είναι ότι αυτό συμβαίνει».

“Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, ο οποίος είναι και υπουργός Άμυνας, ήταν ο πρώτος υπουργός που επισκέφθηκε την Ινδία μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, πέρυσι. Συναντήθηκε με τον  Ραζνάθ Σινγκ και δεσμεύτηκε για περαιτέρω συνεχείς ασκήσεις μεταξύ των δύο χωρών μας, αναγνωρίζοντας ότι είχαμε ρόλο να παίζουν για να διασφαλίσουμε ότι τα ναυτικά μας εργάστηκαν και οι αμυντικές δυνάμεις συνεργάστηκαν στενά», πρόσθεσε.

Ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Ινδία δήλωσε περαιτέρω ότι τους τελευταίους 12 μήνες, οι άνθρωποι έχουν δει διάφορους Αυστραλούς στρατιωτικούς αρχηγούς να έρχονται στην Ινδία.

Η Ινδία και η Αυστραλία βλέπουν επίσης περισσότερες κοινές ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτών των δύο χωρών, έτσι ώστε είτε μια έκτακτη ανάγκη όπως το τσουνάμι από το οποίο δημιουργήθηκε το Quad (ΗΠΑ, Ινδία, Αυστραλία, Ιαπωνία), και οι δύο θα είναι καλύτερα σε θέση να φροντίσουν την περιοχή, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube