Weather Icon
Αλβανία , Ιράν , Τουρκία 24 Απριλίου 2023

Το Ιράν ευχαριστεί την Τουρκία για τη συμβολή της στη δημιουργία τμήματος υποστήριξης και προώθησης των ιρανικών συμφερόντων στην Αλβανία

Το Ιράν ευχαριστεί την Τουρκία για τη συμβολή της στη δημιουργία τμήματος υποστήριξης και προώθησης των ιρανικών συμφερόντων στην Αλβανία

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έκανε συμφωνία για τη δημιουργία τμήματος υποστήριξης και προώθησης των συμφερόντων της στην Αλβανία μέσω της Τουρκίας.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Hossein Amirabdollahian  και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το Σάββατο.

Ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης ευχαρίστησε επίσης την Τουρκία για τις πολύτιμες προσπάθειές της για το σκοπό αυτό.

Ακόμη, ο Amirabdollahian συνεχάρη τον Τσαβούσογλου και το τουρκικό καθεστώς για την Ιντ αλ-Φιτρ (γιορτή του τέλους της νηστείας του Ραμαζανίου) , που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανίου.

Ο Amirabdollahian εξέφρασε την ελπίδα ότι η πνευματικότητα του ιερού μήνα του Ραμαζανίου θα φέρει πιο κοντά τις καρδιές των μουσουλμάνων και θα προκαλέσει ενότητα μεταξύ τους.

Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο καθεστώτων, συζήτησαν διμερή και περιφερειακά ζητήματα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στους εξαιρετικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον κορυφαίο Ιρανό διπλωμάτη για την Ιντ αλ Φιτρ.

Επιπλέον, ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε την ανάγκη επέκτασης των δεσμών μεταξύ των δύο φιλάδελφων εθνών.

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.ilna.ir/Section-politics-3/1350869-iran-thanks-turkiye-for-helping-open-interest-section-in-albania

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube