REAL TIME |

Weather Icon
G-20 , Ινδία 2 Απριλίου 2023

Η ομάδα Civil20 διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στις πρωτοβουλίες των G20! Προσπαθεί να προωθήσει την ειρήνη στον κυβερνοχώρο

Η ομάδα Civil20 διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στις πρωτοβουλίες των G20! Προσπαθεί να προωθήσει την ειρήνη στον κυβερνοχώρο

Οι κοινωνίες των πολιτών έπαιζαν πάντα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινωνικοοικονομικής βάσης της Ινδίας. Προκειμένου να τονίσει τη σημασία της κοινωνίας των πολιτών, η Ινδία έχει σχηματίσει την ομάδα Civil20 ως μέρος της προεδρίας της G20.

Το C20 India 2023 είναι μία από τις επίσημες ομάδες σύνδεσης της G20 που παρέχει μια πλατφόρμα για τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (CSO) σε όλο τον κόσμο για να εκφράσουν τις φιλοδοξίες των ανθρώπων στους παγκόσμιους ηγέτες της G20. Δίνει στους υπεύθυνους ασφαλείας επικοινωνίας ένα φόρουμ για να προστατεύσουν τον οργανισμό αυτού του τομέα, αντικατοπτρίζει τις πρωταρχικές και κοινές ανησυχίες που επηρεάζουν τους ανθρώπους του κόσμου και προωθεί την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη με το όραμα να μην αφήνουν κανέναν πίσω.

Η CyberPeace — μια παγκόσμια μη κερδοσκοπική οργάνωση και ομάδα εμπειρογνωμόνων στον κυβερνοχώρο και την πολιτική — οργάνωσε τον CyberPeace Dialogue με την Ομάδα Εργασίας C20 για την Τεχνολογία, την Ασφάλεια και τη Διαφάνεια που υποστηρίζεται από το Zoom Video Communications, το Developing Library Network (DELNET) και το Autobot Infosec, ανέφερε η CXO Today .

Ο Διάλογος CyberPeace είναι μια συλλογική προσπάθεια που συγκεντρώνει μια διαφορετική ομάδα ενδιαφερομένων, όλοι δεσμευμένοι στην προώθηση της υπεύθυνης χρήσης τεχνολογίας για ενδυνάμωση, εμπιστοσύνη και ασφάλεια στην ψηφιακή εποχή. Οι συμμετέχοντες περιλαμβάνουν υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, κυβερνητικούς εκπροσώπους, υπηρεσίες του ΟΗΕ, εμπειρογνώμονες του κλάδου, ακαδημαϊκούς, μέλη της κοινωνίας των πολιτών και χρήστες του Διαδικτύου, με ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της συμπερίληψης ατόμων με διαφορετική ικανότητα.

Ο διάλογος επικεντρώθηκε στην εμπιστοσύνη και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και σε διάφορες πτυχές της τεχνολογίας και στον αντίκτυπό της στην κοινωνία, όπως η ψηφιακή ένταξη, το απόρρητο, η προστασία δεδομένων, η διαδικτυακή ασφάλεια και η γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος. Παρέθεσε ιδέες για στρατηγικές και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ψηφιακής ένταξης και επίσης τη σύνδεση των μη συνδεδεμένων.

Η ινδική κοινωνία είναι γνωστή για τον μοναδικά δυναμικό και πολλαπλό χαρακτήρα της. Αν και η ινδική προσέγγιση είναι ουσιαστικά κοινωνιοκεντρική στον πυρήνα της, είναι επίσης μια βαθιά ανεξάρτητη κουλτούρα που επιτρέπει αυτόνομο χώρο στην κοινωνία. Εξαιτίας αυτού του εγγενώς αυτόνομου τρόπου λειτουργίας, η ινδική σκέψη άνθισε στο πέρασμα των αιώνων. Η προσέγγισή μας βασίζεται σε μη κρατικές πρωτοβουλίες, από ναούς και νταραμσάλα, σε εθελοντικούς φορείς έως εκπαιδευτικά και κοινωνικά ιδρύματα, επιδιώκοντας την επίλυση δημόσιων ζητημάτων μέσω της δημόσιας συμμετοχής.

Δεσμευόμαστε σε αυτό το μονοπάτι γιατί πιστεύουμε συλλογικά στην ιδέα της αυτοδυναμίας και της βιωσιμότητας, όπου η οικονομική ανάπτυξη, η οικολογική υγεία, η προσωπική φώτιση και η κοινωνική ευημερία συμβαδίζουν. Στην Ινδία, η κοινωνία των πολιτών παρέμεινε ιστορικά ανεξάρτητη από τις πολιτικές δυνάμεις και αυτοστήριξε από κάθε άποψη.

Αναμένουμε αυτό το ήθος να διαπεράσει τις φετινές δραστηριότητες του C20 και να μετατοπίσει τη δυναμική μεταξύ κράτους, κοινωνίας, αγοράς, οικογένειας και ατόμου από τη σύγκρουση και την αντίφαση στη συνεργασία, τη συνεργασία και τη συμπονετική βοήθεια, δήλωσε ο ιστότοπος αφιερωμένος στις πρωτοβουλίες του C20.

Η ινδική φιλοσοφική παράδοση αναγνωρίζει τη σημασία και τους περιορισμούς του ατομικισμού και της συλλογικής δράσης. Ο εθελοντισμός, που γεφυρώνει αυτό το χάσμα μεταξύ αυτών των δύο, είναι το ουσιαστικό πνεύμα πίσω από την κοινωνία των πολιτών στην Ινδία. Ως ιδανικό, ο εθελοντισμός ή η ανιδιοτελής υπηρεσία θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την αίσθηση της προσωπικής ιδιοκτησίας του περιβάλλοντος και την αίσθηση του ανήκειν.

Πέρα από αυτό, για να έχει ο εθελοντισμός τον πιο θετικό αντίκτυπο, χρειαζόμαστε ένα γνήσιο πάθος για μεταρρυθμίσεις και βελτίωση, πρωτοβουλία που εμπνευστεί από τον εαυτό του και δημιουργικότητα σε προσεγγίσεις που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα του πραγματικού κόσμου.

Τέλος, αντιπροσωπεύει έναν δημοκρατικό, συμμετοχικό και αρμονικό τρόπο συνεργασίας. Ο εθελοντισμός στην Ινδία καθοδηγούνταν πάντα από την αίσθηση του καθήκοντος και του χρέους προς την κοινωνία. Υπό αυτή την έννοια, αυτή η συνείδηση ​​είναι στην πραγματικότητα πέρα ​​από την κυβέρνηση, καθώς κάθε άτομο αναπτύσσει μια προσωπική ευθύνη για τη διασφάλιση της εθνικής (και παγκόσμιας) ευημερίας.

Αυτή η προοπτική ενισχύει τον ρόλο των μεμονωμένων πολιτών αντί να εναποθέτει ολόκληρο το βάρος μόνο στην κυβέρνηση. Το C20 στην Ινδία θα επικεντρωθεί έτσι σε μια μοναδική ινδική εμπειρία, φέρνοντας αυτές τις πτυχές στο προσκήνιο. Τα ζητήματα προτεραιότητας του C20 θα επικεντρωθούν στην επίλυση των κοινωνικοοικονομικών θεμάτων που αγγίζουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τα οποία περιλαμβάνουν την εκπαίδευση, την υγεία, το περιβάλλον, την τεχνολογία και το sewa (αίσθηση εξυπηρέτησης).

Το C20 India θα διεξάγει τακτικές διαβουλεύσεις με εθνικές και διεθνείς Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ) για να συζητήσει και να δομήσει την ατζέντα προτεραιότητας. Μαζί με αυτό, η C20 India θα διεξάγει τακτικούς διαλόγους με τις ομάδες δέσμευσης της G20 μαζί με άλλους βασικούς παράγοντες για να διασφαλίσει την επαρκή εκπροσώπηση των φωνών και των φιλοδοξιών της κοινωνίας των πολιτών στη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της G20.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube