Σάββας Καλεντερίδης: Αυτό είναι ξέπλυμα της Τουρκίας! Η Ελλάδα υπονομεύει τη θέση της

Σάββας Καλεντερίδης: Αυτό είναι ξέπλυμα της Τουρκίας! Η Ελλάδα υπονομεύει τη θέση της

Σάββας Καλεντερίδης: Αυτό είναι ξέπλυμα της Τουρκίας! Η Ελλάδα υπονομεύει τη θέση της

Την ανταλλαγή των ψήφων για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από Ελλάδα και Τουρκία σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Το ρεπορτάζ

Συνάντηση είχαν στις 20 Μαρτίου 2023 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες.

Όπως έγινε γνωστό, οι κ.κ. Δένδιας και Τσαβούσογλου, συμφώνησαν πως η η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος.

Η Αθήνα από την πλευρά της θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).
Είναι η πρώτη φορά που συναντώνται οι δύο υπουργοί Εξωτερικών μετά από τον σεισμό στη νότια Τουρκία, όταν και ο Νίκος Δένδιας είχε ταξιδέψει στη γειτονική χώρα για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.
Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση
Τα όσα είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος στον Νίκο Δένδια, μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Σάββας Καλεντερίδης: Τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου – Αυτοί θα πολεμήσουν – Ψηλά τις σημαίες (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σε ευχαριστώ πολύ αγαπητέ Νίκο. Ανέφερες σε περίληψη πολύ καλά τα όσα συζητήσαμε, αλλά πρώτα από όλα που σε είδα πάλι. Και επέτρεψέ μου να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση και την Ελλάδα για την επέκταση της υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας προς εμάς μετά τους σεισμούς. Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους σου να μας επισκεφτείς εσύ προσωπικά στην Αντιόχεια. Ήμαστε και πάλι πολύ ευγνώμονες», δήλωσε αρχικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
Στη συνέχεια, είπε: «Μετέφερε σε παρακαλώ προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα συλλυπητήριά μας για το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Δεν διστάσαμε ο πρόεδρος Ερντογάν κι εμείς να δώσουμε την άδεια να επιστρέψει ο πατέρας του γιου που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα κι αυτό είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης και είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε μία πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα στις σχέσεις μας. Κι αυτή η θετική ατμόσφαιρα αντικατοπτρίστηκε στη συνεργασία μας σε διεθνείς πλατφόρμες και όπως ανέφερε ο Νίκος σχετικά με αυτή την αμοιβαία υποστήριξη, συμφωνήσαμε να υποστηρίξουμε τις υποψηφιότητές μας».

«Κι ελπίζω να συνεχίσουμε τέτοιες συνεργασίες και σε άλλες πλατφόρμες επίσης κι αυτό να αντικατοπτριστεί και στις διμερείς σχέσεις επίσης. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε ξανά σύντομα και θα είμαι πολύ χαρούμενος να σε φιλοξενήσω στην Τουρκία, νομίζω είναι η σειρά σου, ή όπου αλλού μας δοθεί η δυνατότητα», κατέληξε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με Δένδια στις Βρυξέλλες, ο Τσαβούσογλου.

O αξιωματικός πληροφοριών στις ΗΠΑ που μίλησε μέσα του η Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube