Weather Icon

Τουρκικός ναζισμός: Μπλόκαραν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του φιλοκουρδικού HDP πριν τις εκλογές

Τουρκικός ναζισμός: Μπλόκαραν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του φιλοκουρδικού HDP πριν τις εκλογές

Το τρίτο κόμμα της Τουρκίας υπό διωγμόν

Το HDP είναι το τρίτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα της χώρας, ενώ το 2018 εξασφάλισε το 12% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές και εξέλιξε 60 βουλευτές
Μπλόκο στους τραπεζικούς λογαριασμούς του φιλοκουρδικού HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών), του τρίτου σε δύναμη πολιτικού κόμματος στην Τουρκία, αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας στερώντας του προσωρινά την κρατική επιχορήγηση.
Παράλληλα, συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει στην διακοπή της λειτουργίας του κόμματος με κατηγορίες για σχέσεις με το PKK με τη σχετική απόφαση αναμένεται την Τρίτη (10/1/2023).
Το τουρκικό καθεστώς κατηγορεί το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών για «τρομοκρατία», ενώ απειλές έχουν διατυπωθεί για την διακοπή της λειτουργίας του, λίγους μήνες πριν από την διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, 539 εκατ. τουρκικές λίρες (28,7 εκατ. δολάρια) κρατικής επιχορήγησης επρόκειτο να δοθούν αυτήν την χρονιά στο HDP, το ένα τρίτο εξ αυτών στις 10 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση για την στέρηση της κρατικής επιχορήγησης από το κόμμα ελήφθη με 8 ψήφους υπέρ και 7 κατά.
Στο κατηγορητήριο, ο γενικός εισαγγελέας δηλώνει ότι το φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας συνδέεται «κατά οργανικό τρόπο» με το PKK.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το HDP εξασφάλισε το 12% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του 2018 και εξέλεξε 60 βουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube