Weather Icon

Charlie Hebdo: Η Αρμενία και το Ν. Καραμπάχ μπορούν να εξαφανιστούν στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Charlie Hebdo: Η Αρμενία και το Ν. Καραμπάχ μπορούν να εξαφανιστούν στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας ανάγκασε να ξεχάσουμε την απειλή γύρω από την Αρμενία και το Ναγκόρνι Καραμπάχ. Αυτό αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο τεύχος της 28ης Δεκεμβρίου 2022 του γνωστού γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, σύμφωνα με το factor.am.

“Τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κινητοποιηθούμε υπέρ των Αρμενίων. Αυτή είναι μια κραυγή ανησυχίας και μια έκκληση για δράση”, γράφει η εφημερίδα. Το άρθρο καλεί τους αναγνώστες να αποτρέψουν την τέλεση ενός εγκλήματος στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, το οποίο «μπορεί να οδηγήσει στην εξαφάνιση της Αρμενίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως βασανίστηκαν το 1915».

“Έχει περάσει αιώνα από τη γενοκτονία και γνωρίζουμε με συγκεκριμένες αποδείξεις ότι η Αρμενία και το Ναγκόρνι Καραμπάχ αποτελούν εμπόδιο για την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν στην υλοποίηση του γεωπολιτικού τους σχεδίου να συνδέσουν την Τουρκία με την Κασπία Θάλασσα και την Κεντρική Ασία. Και για αυτό πρέπει πρώτα να καταλάβουν πλήρως το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και μετά το Σιουνίκ.

Για να φέρουν σε πέρας αυτό το όνειρο που ονομάζεται «παντουρκισμός», καθώς και για να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερο πλούτο από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο του Αζερμπαϊτζάν, πρέπει να εξαλειφθεί αυτό το εμπόδιο – η αρμενική παρουσία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ”. Αφού την προσαρτήσουν θα μετακινηθούν στην αρμενική περιφέρεια Σιούνικ για να ενωθούν με το Ναχιτσεβάν, το οποίο ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν. Και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος προς τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη. Και θα καλυφθεί και πάλι από αρμενικά θύματα”, αναφέρει το δημοσίευμα του Charlie Hebdo.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube