Weather Icon

Στέφανος Καραβίδας: Μη φοβάστε, θα κερδίσουμε

Στέφανος Καραβίδας: Μη φοβάστε, θα κερδίσουμε

Στέφανος Καραβίδας: Μη φοβάστε, θα κερδίσουμε

Ο επισμηναγός ε.α. Στέφανος Καραβίδας μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά (01-10-2022).

Δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε στην τρέχουσα επικαιρότητα και στους τουρκικούς τακτικισμούς, αλλά πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα και με βάση τη μεγάλη εικόνα, με βάση το ορόσημο του 2053, η Τουρκία θέλει στα 600 χρόνια από την κατάκτηση της πόλης, να αναδείξει τον εαυτό της στον πέμπτο σημαντικότερο κρατικό δρώντα παγκοσμίως.

”Διεθνές δίκαιο είναι το εθνικό συμφέρον υποστηριζόμενο από πλοία, άρματα μάχης και αεροπλάνα.” Η τρέχουσα κατάσταση δείχνει πόσο λάθος κάναμε στο παρελθόν. Δεν έχουμε απλά μια αναθεωρητική δύναμη. Έχουμε τον τουρκισμό.

Ειδικοί δείκτες που αφορούν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, πέρα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και ποσοτικά χαρακτηριστικά στις μεγάλες μονάδες και στα ειδικά όπλα που έχουμε μαζί με τη γεωγραφία, διαμορφώνουν ένα κλειστό θαλάσσιο χερσαίο περιβάλλον, το οποίο κάνει την είσοδο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αδυνατεί στο Αιγαίο. Το Αιγαίο από τους νομικισμούς είναι μια ντε φάκτο κλειστή θάλασσα στρατιωτικά.

Οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα λελογισμένου ρίσκου και κόστους επεισόδιο σε προνομιακό χώρο. Δεν θέλουν να προχωρήσουν σε μεγάλη κλιμάκωση γιατί θα το πληρώσουν πολύ ακριβά. Θέλουν να πάνε σε κάτι το οποίο θα έχει χαμηλό ρίσκο ούτως ώστε να καταλήξουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο επισμηναγός ε.α. Στέφανος Καραβίδας, στο Open στις 1 Οκτωβρίου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube