REAL TIME |

Weather Icon
Ιστορία , Πολιτισμός 23 Σεπτεμβρίου 2022

Βεβηλώνουν το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο δήμο Ηλιούπολης – Τοποθέτησαν υπόγειο κάδο απορριμμάτων σε απόσταση αναπνοής

Βεβηλώνουν το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο δήμο Ηλιούπολης – Τοποθέτησαν υπόγειο κάδο απορριμμάτων σε απόσταση αναπνοής

Για βεβήλωση, με ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, του μνημείου του ποντιακού ελληνισμού και των θυμάτων της Γενοκτονίας, στο δήμο Ηλιούπολης, στη συμβολή των οδών Τζουμαγιάς και Μαρίνου Αντύπα, κάνει λόγο στο pontosnews.gr ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Όπως καταγγέλλει στο pontosnews.gr, σε απόσταση λίγων μέτρων από το μνημείο ο δήμος προχώρησε σε μία τσιμεντένια κατασκευή, στην οποία τοποθέτησε υπόγειο κάδο απορριμμάτων.

«Τα μνημεία πρέπει να έχουν περιβάλλοντα χώρο. Αν δεν τον έχουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τοποθετηθεί ένα μνημείο, διότι αποτελεί προσβολή γι’ αυτό. Δεν πρόκειται για έναν κάδο απορριμμάτων με ροδάκια που μπορεί να μετακινηθεί εύκολα.

 

(Φωτ.: facebook.com/gabriel.arampatzis)

 

Πρόκειται για μία τσιμεντένια κατασκευή για τα σκουπίδια, πολύ κοντά στο μνημείο», τονίζει ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, προσθέτοντας πως ίδια θα ήταν η αντίδρασή του, ακόμα κι αν δεν επρόκειτο για μνημείο του ποντιακού ελληνισμού, αλλά για οποιοδήποτε μνημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ PONTOSNEWS.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube