Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΗΠΑ , Τουρκία 13 Σεπτεμβρίου 2022

Τουρκικός Τύπος: «Αντιτουρκική κίνηση» από ΗΠΑ η αναβάθμιση των ελληνικών F-16

Τουρκικός Τύπος: «Αντιτουρκική κίνηση» από ΗΠΑ η αναβάθμιση των ελληνικών F-16

Εμφανής η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ

Αρνητικά σχόλια εκφράζει η πλειοψηφία του τουρκικού Τύπου για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών μετά τη χθεσινή πρώτη παραλαβή των δυο αναβαθμισμένων F-16, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια «παρέμβαση των ΗΠΑ» κατά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ahaber «μετά τις εντάσεις που συνέβησαν με την Ελλάδα ήρθε η παρέμβαση των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας. Εκσυγχρονίζουν 83 F-16 και ήδη παραδίδουν τα δύο», και εν συνεχεία κάνει εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού των F-16, αναμένεται να αναβαθμιστούν συνολικά 83 F-16 στο επίπεδο «Viper», τονίζει κάνοντας λόγο για εμφανή υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Sozcu που αναφέρει πως «η Ελλάδα παρέλαβε δύο F-16 τα οποία εκσυγχρονίστηκαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ», καθώς και ότι τα δύο εκσυγχρονισμένα F-16 έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιήσουν την παρθενική τους πτήση πάνω από την Εύβοια και να κατευθυνθούν στη βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Η Milliyet τονίζει ότι την ώρα που «οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την Τουρκία, ακόμα και στην παράδοση ανταλλακτικών, ήδη παρέδωσαν δύο F-16, και θα παραδώσουν άλλα 81» και προσθέτει πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός 6 F-16 μέχρι το τέλος του έτους. Στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού των F-16, αναμένεται να αναβαθμιστούν συνολικά 83 F-16 στο επίπεδο «Viper».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube