Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ερντογάν δημιουργεί δικαιολογία για επέμβαση στα νησιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ερντογάν δημιουργεί δικαιολογία για επέμβαση στα νησιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ερντογάν ετοιμάζει επέμβαση στα νησιά

Τις προκλήσεις από πλευράς Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες απείλησε την Ελλάδα με νέο 1922 και επανέλαβε πολλάκις τη φράση “θα έρθουμε ένα βράδυ” σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Είμαστε στη χειρότερη φάση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά το 1974. Ο Ερντογάν χαρακτηρίζοντας τα ελληνικά νησιά ως υπό κατοχή δημιουργεί μία δικαιολογητική βάση για να επέμβει. Γιατί το κάνει; Στο τουρκικό σύνταγμα υπάρχει άρθρο που λέει, ότι σε περίπτωση εμπόλεμης κατάσταση μπορεί η εθνοσυνέλευση να αναβάλλει τις εκλογές για άλλον έναν χρόνο και παραπάνω. Οι φιλικές δημοσκοπικές εταιρείες προς τον Ερντογάν δεν τον δείχνουν πρώτο. Ο Τούρκος πρόεδρος θεωρεί, ότι επειδή η Ρωσία έχει εισβάλλει σε Γεωργία και Ουκρανία, έχει νομιμοποιηθεί η εισβολή για θέματα εθνικής ασφάλειας. Η Ελλάδα πρέπει να καλέσει έκτακτη συνεδρίαση των μελών του ΝΑΤΟ. Ως πότε θα ανεχόμαστε τουρκικά μαχητικά πάνω από το κεφάλι μας. Η Τουρκία δεν μπορεί να έρθει ξαφνικά ένα βράδυ χωρίς αποβατικά. Πρέπει να δείξουμε και εμείς, ότι είμαστε ένα κράτος που μπορούμε να αντιδράσουμε. Τόσο καιρό χαϊδεύαμε το θηρίο. Ποιός έφερε τον πόλεμο στην πόρτα μας; Η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει. Έκτακτη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ. Τί συμμαχία είναι αυτή; Να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους.

Ο στρατηγικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” στις 7 Σεπτεμβρίου 2022:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube