Weather Icon

Ο απολογισμός των θανάτων συνεχίζεται. Πέμπτο παιδί σκοτώνεται από στοχευμένα πυρά τουρκικού drone σε σχολείο θηλέων στην πόλη Al-Hasakah

Ο απολογισμός των θανάτων συνεχίζεται. Πέμπτο παιδί σκοτώνεται από στοχευμένα πυρά τουρκικού drone σε σχολείο θηλέων στην πόλη Al-Hasakah

Επαρχία Al-Hasakah: Οι ακτιβιστές του SOHR (Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) έχουν καταγράψει τον θάνατο ενός κοριτσιού από την πόλη Dirbasiyah στην επαρχία Al-Hasakah, που τελικά υπέκυψε στα τραύματα του τα οποία προκλήθησαν από τον βομβαρδισμό του Εκπαιδευτικού Κέντρου Shamoka, το οποίο βρίσκεται στον δρόμο που συνδέει την Al-Hasakah με το Tel Tamr, από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις 18 Αυγούστου.

Κατά συνέπεια, ο αριθμός των ανηλίκων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στον ίδιο βομβαρδισμό από τουρκικό drone ανήλθε σε πέντε.

Στις 18 Αυγούστου, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτέθηκε στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Θηλέων, το οποίο συντηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) βρίσκονται σε κοντινό φυλάκιο το οποίο απέχει σχεδόν 45 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η στοχευμένη τοποθεσία βρίσκεται στην περιοχή που φιλοξενεί τη βάση Istrahat Wazir όπου σταθμεύουν οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού στον δρόμο μεταξύ Al-Hasakah και Tel Tamr. Η επίθεση, η οποία είναι η δεύτερη του είδους της στην επαρχία της Al- Hasakah τις τελευταίες 24 ώρες, άφησε δύο μέλη του SDF νεκρά και είχε ως συνέπεια των τραυματισμό τριών.

Ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν ότι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτέθηκε σε ένα μέλος των δυνάμεων του Στρατιωτικού Συμβουλίου  της Tel Tamr στο χωριό Ghaibash στην επαρχία Tel Tamr, τραυματίζοντάς το. Αντίστοιχα, ο αριθμός των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιοχές που ελέγχονται από την «Αυτόνομη Διοίκηση στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, AANES» από τις αρχές του 2022, έφτασε τις 55. Από αυτές τις επιθέσεις 10 άμαχοι, εκ των οποίων 7 παιδιά, και 48 μαχητές, εκ των οποίων 2 παιδιά και 13 γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 90 τραυματίστηκαν. Ακολουθεί κατανομή των επιθέσεων ανά μήνα από τουρκικά drones το 2022:

  • Ιανουάριος: Τρεις επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε 3 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό σε 13.
  • Φεβρουάριος: 10 επιθέσεις σκότωσαν 8 άτομα, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά και μια νεαρή μαχήτρια, και τραυματίσαν 21 ανθρώπους.
  • Μάρτιος: Κατόπιν δύο επιθέσεων τραυματίστηκαν 2 άτομα.
  • Απρίλιος: Έντεκα επιθέσεις άφησαν νεκρούς 6 ανθρώπους, ανάμεσά τους 3 γυναίκες. Προκάλεσαν τον τραυματισμό 19 ατόμων.
  • Μάιος: Τέσσερις επιθέσεις προκάλεσαν τον θάνατο σε 3 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μιας γυναίκας. Επίσης, 7 άτομα τραυματίστηκαν.
  • Ιούνιος: Κατόπιν τριών επιθέσεων έχασε τη ζωή του ένας μαχητής και τραυματίστηκαν 5.
  • Ιούλιος: Τρεις επιθέσεις είχαν ως συνέπεια να σκοτωθεί ένας άμαχος και 13 μαχητές, μεταξύ των οποίων 7 γυναίκες. Επίσης, 10 άτομα τραυματίστηκαν.
  • Αύγουστος: Ύστερα από δεκατρείς επιθέσεις, 8 πολίτες έπεσαν νεκροί, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά. Ακόμη, 14 μαχητές, συμπεριλαμβανομένου ενός διακεκριμένου διοικητή, έχασαν τη ζωή τους. Επιπλέον, άλλοι 13 τραυματίστηκαν.
  • Σεπτέμβριος: Ένα κορίτσι πέθανε υποκύπτοντας  στα τραύματα που υπέστη στις 18 Αυγούστου.

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.syriahr.com/en/266246/

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube