Weather Icon
Monitor , Video , Αθλητικά , Τουρκία 9 Σεπτεμβρίου 2022

Monitor: Έχασαν τη μπάλα & Κωνσταντινούπολη-Κύπρο οι Τούρκοι! Σκάνδαλο με ένα χάρτη της Γαλατασαράι (ΒΙΝΤΕΟ)

Monitor: Έχασαν τη μπάλα & Κωνσταντινούπολη-Κύπρο οι Τούρκοι! Σκάνδαλο με ένα χάρτη της Γαλατασαράι (ΒΙΝΤΕΟ)

Monitor: Έχασαν τη μπάλα & Κωνσταντινούπολη-Κύπρο οι Τούρκοι! Σκάνδαλο με ένα χάρτη της Γαλατασαράι

Το κύμα οργής προκλήθηκε διότι σε παγκόσμιο χάρτη η περιοχή της Θράκης και της Κύπρου είναι χρωματισμένοι διαφορετικά.

Η αποψινή εκπομπή Monitor είναι λίγο διαφορετική. Περιέχει άρωμα ποδοσφαίρου. Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Τουρκία, με αφορμή μία ανάρτηση της Γαλατάσαραϊ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Η ανάρτηση στο twitter αφορούσε τις μεταγραφές της ομάδας. Ήταν ένας χάρτης με το σχόλιο: Μαντέψτε από ποια χώρα στον κόσμο προέρχεται το επόμενο αεροπλάνο;

Προφανώς ο εμπνευστής του tweet εννοούσε από ποια χώρα θα είναι η επόμενη μεταγραφή της τσιμ μπομ, όπως αποκαλούν οι οπαδοί τη Γαλατά.

Το κύμα οργής προκλήθηκε διότι στον συγκεκριμένο χάρτη η περιοχή της Θράκης και της Κύπρου παρουσιάζονται με διαφορετικά χρώματα. Άλλοι διαμαρτύρονται επίσης για το γεγονός ότι η Τουρκία αναγράφεται στον χάρτη ως «Τurkey» και όχι Turkiye, που είναι πλέον το νέο επίσημο όνομα της χώρας.

Μερικά από τα μηνύματα οργής αναφέρουν:

Δεν ξέρεις τα σύνορα της χώρας σου! Αγνοείτε τη Θράκη και την Κύπρο. Ντροπή σου!

Δείτε το αίσχος! Ο χάρτης της Τουρκίας είναι λάθος. Καμία διόρθωση από χθες. Κύπρος και Θράκη είναι σε διαφορετικά χρώματα. Ο Έλληνας πολίτης μας ετοίμασε τον χάρτη, εξηγήστε ποιός είναι ο σκοπός του. Ανάρτηση χάρτη-σκάνδαλο.

Έχετε ψάξει πολύ γι’αυτόν τον παγκόσμιο χάρτη; Γιατί η Θράκη έχει άλλο χρώμα; Πού είναι η Κύπρος;

Διαχώρισαν τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία! Σκάνδαλο και επίσημα.

Σάββας Καλεντερίδης: Θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία;

Όπως ήταν φυσικό επακόλουθο, εξαιτίας των αντιδράσεων, η ανάρτηση μετά από μερικές ώρες αποσύρθηκε! Ο αρνητικός αντίκτυπος όμως παρέμεινε.

Παρόμοιος χαμός είχε συμβεί στις 28 Φεβρουαρίου 2022, τέσσερις ημέρες πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Τι είχε γίνει τότε; Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έδειξε χάρτη με την Κωνσταντινούπολη βαμμένη στο ίδιο χρώμα που είχε την Ελλάδα, σαν να ανήκει στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη εκπομπή είχε χαρακτήρα δελτίου Έκτακτης Ενημέρωσης και ο χάρτης αναφερόταν στο γεγονός ότι τα ρωσικά πλοία συνέχιζαν ακάθεκτα να περνούν από τα στενά του Βοσπόρου. Στο επίμαχο ρεπορτάζ γινόταν αναφορά στη Συνθήκη του Μοντρέ σχετικά με το καθεστώς των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε, η χρωματική αντίθεση πέρασε στο υποσυνείδητο των Τούρκων σαν μήνυμα αμφισβήτησης της τουρκικότητας των Στενών και της Κωνσταντινούπολη. Γι’αυτό και ξεσηκώθηκαν! Οι αντιδράσεις ήταν ηχηρές. Και τότε μάλιστα, όπως και τώρα με την υπόθεση της Γαλατά, τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «σκάνδαλο».

Η διαφορά είναι, ότι τον περασμένο Φλεβάρη, το… λάθος προερχόταν από ξένο Μέσο. Τώρα προέρχεται από τον λογαριασμό μίας τουρκικής ομάδας. Δεν μιλάμε για αμελητέο μέγεθος, αλλά για τη Γαλατά, η οποία έχει και ένα ευρωπαϊκό κύπελλο στην τροπαιοθήκη της (– Γαλατά κατέκτησε το Κύπελλο UEFA τη σεζόν 1999-2000

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι η τουρκική ομάδα είναι έβδομη με 10 βαθμούς σε 5 παιχνίδια!

Σάββας Καλεντερίδης: Τώρα ξύπνησαν; Οι ελίτ «κοίμιζαν» τις ελληνικές κυβερνήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube