Weather Icon
Ρωσία 2 Αυγούστου 2022

Ρωσία: Ο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ μεταβαίνει την Τετάρτη στην Ασία

Ρωσία: Ο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ μεταβαίνει την Τετάρτη στην Ασία

Russian Foreign Ministry/Handout via REUTERS

Στη Μιανμάρ ο Λαβρόφ

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, στην Μιανμάρ όπου θα έχει συνομιλίες εστιασμένες σε ζητήματα άμυνας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, στην Μιανμάρ όπου θα έχει συνομιλίες εστιασμένες σε ζητήματα άμυνας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Προβλέπονται συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και των ηγετών της Μιανμάρ», οι οποίοι ήρθαν στην εξουσία μετά το πραξικόπημα πέρυσι, δήλωσε σε δημοσιογράφους η Μαρία Ζαχάροβα.

Η συνεργασία για την άμυνα και την ασφάλεια θα είναι στην ατζέντα των συνομιλιών τους, πρόσθεσε.

Η Ρωσία επιδεικνύει αυξανόμενη υποστήριξη στη χούντα της Μιανμάρ στην οποία πουλά όπλα.

Η βιρμανική χούντα, που κατηγορείται για φρικαλεότητες, συνεχίζει την αιματηρή καταστολή κατά των αντιπάλων της με περισσότερους από 2.000 πολίτες να έχουν σκοτωθεί και περισσότερους από 15.000 να έχουν συλληφθεί μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου του 2021, σύμφωνα με τοπική ΜΚΟ.

Ο επικεφαλής της χούντας της χώρας, Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, πραγματοποίησε ταξίδι στη Ρωσία στα μέσα Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου μίλησε με αξιωματούχους του πυρηνικού και αεροδιαστημικού τομέα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube