REAL TIME |

Η Κυπριακή Δημοκρατία όμηρος της βρετανοτουρκικής δολιότητας

Η Κυπριακή Δημοκρατία όμηρος της βρετανοτουρκικής δολιότητας

Πάνος Ιωαννίδης

Λευκωσία, 16 Μαΐου 2024 

 

Αυτό το άρθρο ετοιμάστηκε με ανάμεικτα συναισθήματα οργής και θυμού. Όσα λέγονται, αποδεικνύουν την ολιγωρία στη διαχείριση του Εθνικού Ζητήματος της Κύπρου», γι’ αυτό και λέγονται χωρίς προσχήματα, απλά και ακριβολογώντας.

Πολλές φορές, ευπαίδευτοι συμπατριώτες μας που ασχολούνται διαρκώς και επιστημονικά με το Κυπριακό Ζήτημα, τόνισαν «πόσο άσκοπο είναι, ακόμα και να απευθυνόμαστε στα ΗΕ και να μαζεύουμε αβολίδοτα ψηφίσματα κατά της Τουρκίας», καθόσον:

«Τα Ψηφίσματα για την Κύπρο δεν συζητούνται υπό το Κεφ. 7 του Χάρτη των ΗΕ και, συνεπώς, εάν το Κράτος-μέλος κατά του οποίου εκδόθηκε ένα καταδικαστικό Ψήφισμα δεν πειθαρχήσει, δεν υπάρχει τρόπος εξαναγκασμού ή/και επιβολής κυρώσεων…»!

Όπως ακριβώς συμβαίνει με την Τουρκία, η οποία (από το 1974 και για 50 χρόνια) γράφει στα παλιά της τα παπούτσια όλα τα Ψηφίσματα και ολόκληρον τον ΟΗΕ, χωρίς καμιά συνέπεια… Απλώς και μόνο, διότι το Κυπριακό και τα περί Κύπρου Ψηφίσματα δεν γράφτηκαν και δεν συζητήθηκαν ποτέ υπό το Κεφ. 7»!

Και διερωτάται η κοινή λογική:  «Καλά..! Όλοι γνωρίζουν περί του Κεφ. 7 και τη σημασία του… Για τόσες 10ετίες, οι Κυβερνήσεις Αθηνών & Λευκωσίας δεν το γνώριζαν»;!

Άμεση η απάντηση:  Βεβαίως το γνώριζαν…

Μοιραία η 2η απορία: Εφ’ όσον το γνώριζαν, γιατί «κανένας Πρόεδρος της ΚΔ και κανένας Προωθυπουργός της Ελλάδας δεν αντέδρασε, απαιτώντας την εγγραφή του Κυπριακού υπό το Κεφ. 7, ούτως ώστε να προβλέπονται Κυρώσεις εάν η Τουρκία δεν πειθαρχεί στα Ψηφίσματα»;;

Σκληρή η απάντηση: Λόγω Βρετανολαγνείας, λόγω ψοφοδεϊσμού και λόγω αδυναμίας των κατά καιρούς “ηγετών” να αντισταθούν στη βούληση του πάλαι ποτέ Αποικιοκράτηεξ ού και δεν αντέδρασε κανένας ούτε και στο συνωμοτικό Ψήφισμα των Βασιλείου-Θάτσερ 649/1990, με το οποίο δόθηκε  -για πρώτη φορά και παραβιάζοντας κάθε άλλο Ψήφισμα περί Κύπρου- επίπλαστη «Διεθνής Νομιμότητα» στην καταστροφική Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία… Αλλά και επειδή, οι κατά καιρούς “ηγέτες” δεν τόλμησαν ποτέ να απαιτήσουν «να ΜΗΝ συντάσσουν οι Βρετανοί τα περί Κύπρου Ψηφίσματα»με αποτέλεσμα όλα τα Ψηφίσματα να είναι Βρετανικής επινόησης, να ΜΗΝ μιλούν ποτέ για Τουρκική Εισβολή & Κατοχή, να ΜΗΝ αναφέρονται ποτέ σε Τουρκικά Εγκλήματα Πολέμου και να αναλώνονται σε “διπλωματικές μανούβρες”, προς όφελος του θύτη (της Τουρκίας) και σε βάρος του θύματος (της Κυπριακής Δημοκρατίας)». 

Όσα δε Ψηφίσματα περνούν με υποτυπώδεις (έστω) υπαινιγμούς κατά της Τουρκίας, είναι ανώδυνα, διότι οι Βρετανοί φρόντισαν «να μην εμπίπτουν στο Κεφ. 7 και να αποκλείονται οι κυρώσεις…»!

Πρόκειται για μια ακόμα βρετανιά, που θεμελιώθηκε στις 14 Αυγούστου 1974 στις 10:00 το πρωί, δηλαδή προτού ακόμα ολοκληρωθεί η επιδρομική εισβολή των Τούρκων, στο Γραφείο του τότε Βρετανού Πρωθυπουργού Χάρολτ Γουίλσον, μεταξύ του ιδίου και του τότε ΓΓ ΟΗΕ Κούρτ Βάλτχαϊμ.

Κατά τη συνάντηση, η οποία τεκμηριώθηκε μέσα από τα επίσημα έγγραφα του Βρετανικού Εθνικού Αρχείου, αυτοί οι δύο συνεννοήθηκαν μεταξύ τους ως ακολούθως:

Αφού είπαν διάφορα, ο ΓΓ είπε ότι «δεν πίστευε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας θα περνούσε ψήφισμα κάτω από το  Κεφάλαιο 7 του Χάρτη…» (πώς το ήξερε..;;) και ο βρετανός πρωθυπουργός υπερθεμάτισε,  λέγοντας ότι «δεν θα ήταν σοφό να επιδιωχθεί τέτοιο ψήφισμα», ότι «το βρετανικό ψήφισμα ήταν προσεκτικά μελετημένο και δεν ζητούσε κάτι τέτοιο» και ότι «ίσως να το ξανασκέφτονταν, εάν οι καταστάσεις άλλαζαν, λ.χ. εάν οι Τούρκοι υπερέβαιναν τους στόχους τους και προσπαθούσαν  να καταλάβουν ολόκληρο το Νησί ή να ενεθάρρυναν μια γενική σφαγή των Ελληνοκυπρίων»Όμως (κατέληξε) «όπως είχαν τα πράγματα, η βρετανική κυβέρνηση δεν έβλεπε την ανάγκη για στρατιωτική δράση εκείνη την ώρα, που μπορούσε είτε αυτή είτε τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν σε επόμενο στάδιο…»! 

Δηλαδή, για τον πρώην ΝΑΖΙ ΓΓ και για τον πρώην Αποικιοκράτη Σοσιαλιστή Βρετανό Πρωθυπουργό-

–      ότι οι Τούρκοι επέδραμαν απρόκλητα με σκοπό την κατάκτηση κυρίαρχου εδάφους άλλου Κράτους-μέλους του ΟΗΕ,

–      ότι προήλαυναν και κατά την Εκεχειρία,

–      ότι  -απ’ όπου περνούσαν-  έσφαζαν αδιακρίτως, βίαζαν, έκαιγαν, λεηλατούσαν και εκδίωκαν,

δεν επαρκούσαν για την «εγγραφή του θέματος στο Κεφ. 7 του Χάρτη των ΗΕ», αλλά «για να το ξανασκεφτούν  -όπως συμφώνησαν-  θα έπρεπε είτε να καταληφθεί ολόκληρο το Νησί, είτε να σφαγιασθεί ολόκληρος ο ελληνικός πληθυσμός…»!!  Μα, ποια θα ήταν τότε η χρησιμότητα..;!

Αυτή ήταν η συνεννόηση και, έκτοτε, οι Βρετανοί φροντίζουν (ως συντάκτες όλων των περί Κύπρου Ψηφισμάτων) να μην τεθεί ποτέ Ψήφισμα κάτω από το Κεφ. 7, για να μην υπάρχει το ενδεχόμενο Κυρώσεων και να μπορεί η Τουρκία ανενόχλητη να εντείνει διαρκώς την παρανομία, περιφρονώντας τους πάντες και τα πάντα…

Το τελευταίο ερώτημα είναι:

«Τί πρέπει να γίνει;; Υπάρχει ενδεχόμενο εξουδετέρωσης, αυτής τουλάχιστον της βρετανιάς»;;

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ΝΑΙ υπάρχει και τώρα είναι η ώρα:

Λευκωσία & Αθήνα να εγκαταλείψουν το «μία από τα ίδια»… Να «σηκώσουν το κεφάλι ψηλά»να «αφήσουν κατά μέρος τις κούφιες διπλωματίες», να «κτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι» και να τεκμηριώσουν με κάθε επιχείρημα που διαθέτουν:

  • Ότι, η παράνομη Εισβολή & Κατοχή κυρίαρχου κυπριακού εδάφους από την Τουρκία συνιστά «Απρόκλητη Επιδρομή με σκοπό την Κατάλυση & Κατάκτηση του Κυπριακού Κράτους και την Κατάκτηση ολόκληρου του Νησιού» και ότι η Βρετανία είναι συναυτουργός…
  • Ότι, η Βρετανική συμπεριφορά έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι «δόλια εχθρική» για οκτώ 10ετίες (από το 1945 μέχρι και σήμερα) και, συνεπώς, η ενεργός ανάμειξη της Βρετανίας στα της Κύπρου τερματίζεται αμέσως, ιδιαίτερα λόγω και της αποχώρησης της από την ΕΕ…
  • Ότι, η ΚΔ αποσύρει κάθε υποχώρηση ή σύγκληση που έγινε από το 1974 μέχρι σήμερα, καθόσον η Τουρκία είναι διαχρονικά αναξιόπιστη…
  • Ότι, η νόμιμη Κυπριακή Κυβέρνηση απαιτεί «άμεση εγγραφή του Κυπριακού Ζητήματος υπό το Κεφ. 7 του Καταστατικού Χάρτη και εξ υπαρχής συζήτηση του θέματος»
  • Ότι, το αναγνωρισμένο Κυπριακό Κράτος είναι έτοιμο να καταθέσει στον ΟΗΕ και στην ΕΕ Πλήρη Πρόταση, για Δίκαιη, Βιώσιμη, Λειτουργική και Αξιοπρεπή κατάληξη του Κυπριακού Ζητήματος για ολόκληρο τον νόμιμο Κυπριακό Λαό, στη βάση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου…
  • Ότι, η Βρετανία και η Τουρκία αυτό-καταργήθηκαν από “Εγγυήτριες Δυνάμεις” το 1963, όταν κινήθηκαν συνωμοτικά και ενόπλως, για να καταλύσουν το Κράτος του οποίου είχαν εγγυηθεί την Ανεξαρτησία & Εδαφική Ακεραιότητα, και ότι αυτή η συνωμοσία  συνεχίζεται μέχρι και σήμερα…
  • Και ότι, οι “Βρετανικές Βάσεις” στην Ευρωπαϊκή Κύπρο πρέπει να καταργηθούν αμέσως ως «Ευρωπαϊκά Παράνομες» και να αντικατασταθούν με άλλη Νόμιμη Διευθέτηση και ότι «υπάρχει και για τούτο Πρόταση»…

Τέλος, Λευκωσία & Αθήνα να τεκμηριώσουν δύο πράγματα:

1ον: Ότι «εξέλιξη, που οδηγεί σε άμεση ή έμμεση κατάργηση του ενιαίου, κυρίαρχου, διεθνώς αναγνωρισμένου, ευρωπαϊκού Κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν συζητείται»…

Και 2ον: Ότι «η ΚΔ μιλά πλέον μόνο για «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ»… Πρώτα Αποχώρηση των Παράνομων Στρατευμάτων Κατοχής & Εποίκων και Πλήρης Αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και μετά οποιαδήποτε άλλη συζήτηση».

Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ή/και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας αδυνατούν να συμπεριφερθούν με Εθνική Αξιοπρέπεια, οφείλουν εντίμως να το δηλώσουν και να αποχωρήσουν…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube