REAL TIME |

Weather Icon

Καταδίκη της επίθεσης στο Ζάχο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Καταδίκη της επίθεσης στο Ζάχο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Τουρκία καταδικάστηκε στο Σ.Α. του ΟΗΕ για τη σφαγή στο Ζάχο

Στη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέρεται ότι η επίθεση στο Ζάχο «καταδικάστηκε έντονα», ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ.

Η ιρακινή κυβέρνηση προσέφυγε κατά της Τουρκίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) λόγω της επίθεσης που έλαβε χώρα στις 20 Ιουλίου στο Zaho, τμήμα της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 9 άμαχοι.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συζήτησε το θέμα, καταδίκασε την Τουρκία. Στην ανακοίνωση, η επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν 9 πολίτες, μεταξύ των οποίων παιδιά, καταδικάστηκε έντονα. Σε δήλωση που εκφράζει συλλυπητήρια στην ιρακινή κεντρική κυβέρνηση και στην περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν και στις οικογένειες των νεκρών, όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας κλήθηκαν να συνεργαστούν με την ιρακινή κυβέρνηση στην έρευνα για την επίθεση.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναλαμβάνει την υποστήριξή του για την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και τη δημοκρατική διαδικασία του Ιράκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την άλλη, το ιρακινό κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για άλλη μια φορά σήμερα με την ατζέντα της «επίθεσης Zaho». Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η κοινή έκθεση που εκπονήθηκε από την Επιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας του ιρακινού κοινοβουλίου και την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων για την επίθεση.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αμπντούλ Αμίρ Ρασίντ Γιαρελάχ, ο οποίος έκανε παρουσίαση στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε από το ιρακινό Κοινοβούλιο στις 23 Ιουλίου μετά την πολύνεκρη στο Ζάχο, ενημέρωσε το σώμα ότι “Υπάρχουν περίπου 4 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, 5 στρατιωτικές βάσεις και περισσότερα από 100 στρατιωτικά φυλάκια στο ιρακινό έδαφος” και πρότεινε ο ιρακινός στρατός και οι Πεσμεργκά να στείλουν πρόσθετες δυνάμεις σε αυτές τις περιοχές.

Πηγή: artigercek.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube