REAL TIME |

Weather Icon

Απέλαση α λα γαλλικά!

Απέλαση α λα γαλλικά!

Από το 2012, έλεγα πως για την αντιμετώπιση της εισβολής του Ισλάμ στην Ευρώπη χρειάζονται νέα νομικά εργαλεία και διασταλτική ερμηνεία των υπαρχόντων. Στο άρθρο μου, του 2016, «η θρησκεία ως ποινικό αδίκημα» (εδώ: https://www.liberal.gr/apopsi/i-thriskeia-os-poiniko-adikima/40428) υποστήριζα πως δεν υπάρχει καμμία διαφορά, από νομικής πλευράς, ανάμεσα στην απειλή που δέχεται κάποιος, προσωπικά, επειδή έχει, ας πούμε, οικοπεδικές διαφορές με τον γείτονα, και στην απειλή που δέχεται ως «άπιστος» από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι έχουν σκοπό να εξολοθρεύσουν όσους δεν ανήκουν στη δική τους θρησκεία, όταν μάλιστα αυτή την απειλή την πραγματοποιούν, σχεδόν κάθε μέρα, με τυφλά χτυπήματα κατά των «απίστων».

Έλεγα ότι ως θρησκεία πρέπει να αποδεχόμαστε μόνο την προσωπική σχέση του ανθρώπου με το Επέκεινα, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο δυτικός εκκοσμικευμένος πολίτης του 21ου αιώνα, και όχι ένα κανονιστικό, νομικό, κοινωνικό, πολιτικό και στρατιωτικό σύστημα, όπως είναι το Ισλάμ. Το «διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες» δεν μπορεί να ισχύει χωρίς νομικές συνέπειες, όταν αυτά που λες είναι «σκοτώστε τον Βολταίρο» ή όποιον άλλον υποστηρίζει τη διάσημη ρήση.

«Μα, μιλάς για ποινικοποίηση των απόψεων κάποιου;» θα εκπλαγεί ο «ορθοπολιτικάκιας» Βεβαίως! Μιλάω για ποινικοποίηση των απόψεων που απειλούν τη Δύση, ειδικά όταν τα χέρια (και τα μαχαίρια) όσων τις ασπάζονται, προκαλούν εκατόμβες νεκρών. Ναι, τα νομικά / φιλοσοφικά / ηθικά θέματα που τίθενται είναι πολλά και σύνθετα. Αλλά γι΄ αυτό υπάρχουν οι ανθρώπινες κοινωνίες. Για να ορίζουν κάθε φορά το σημείο ισορροπίας ανάμεσα στην ασφάλεια και την ελευθερία. Είναι προφανές ότι όταν η ασφάλειά μας απειλείται, θα θυσιάσουμε ένα ποσοστό ελευθερίας για να αντιμετωπίσουμε την απειλή. Και την ασφάλειά μας την απειλεί ο ισλαμοϊός περισσότερο από τον κορονοϊό.

Αυτό, το τόσο προφανές, η Ελλάδα δεν το κατάλαβε. Το κατάλαβε και το νομοθέτησε η Γαλλία με τον νόμο «για την εδραίωση του σεβασμού των αρχών της Δημοκρατίας», (Loi confortant le respect des principes de la République) που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2021.

Μετά από ζωηρές συζητήσεις, βεβαίως – βεβαίως. Διότι, όπως πάντα, η 5η φάλαγγα του Ισλάμ λειτουργεί σαν τους υστερικούς «οικολόγους» που διαμαρτύρονται επειδή οι αντιπυρικές ζώνες θα καταστρέψουν μερικά δέντρα για να σωθεί το δάσος. Μάλλον το προτιμούν ολοκληρωτικά καμένο.

Να, όμως, που προχθές ο νόμος εφαρμόστηκε απελαύνοντας τον εικονιζόμενο, ο οποίος μάλιστα ζει στη βόρεια Γαλλία εδώ και δεκαετίες. Είναι ο ιμάμης Hassan Iquioussen, με καταγωγή από το Μαρόκο. Φανατικός φονταμενταλιστής είχε μετατρέψει το κανάλι του στο youtube σε οχετό σκοταδισμού: η σαρία πρέπει να καθοδηγεί τη συμπεριφορά των πιστών σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, ιδιωτικής ή δημόσιας, οι γυναίκες είναι σκεύη ηδονής που πρέπει να κάνουν τα πάντα για να προσπαθήσουν να ευχαριστήσουν τον άντρα τους, κ.λπ. – όλος ο ισλαμικός μεσαίωνας στα social media, για τον οποίο, όλως περιέργως, ούτε οι φεμινίστριες, ούτε οι ούλτρα φιλελεύθεροι, ούτε οι δικαιωματιστές βγάζουν «κιχ» – και στην Ελλάδα και στη Γαλλία.

για τη συνέχεια ThePresident

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube