Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 9 Ιουνίου 2022

Το Ισραήλ θα”εξαπολύσει” το αστέρι του Δαβίδ κατά Ιράν: Τα F-35 μπορούν να πετάξουν μέχρι την Ισλαμική Δημοκρατία χωρίς να απαιτείται ανεφοδιασμός στον αέρα

Το Ισραήλ θα”εξαπολύσει” το αστέρι του Δαβίδ κατά Ιράν: Τα F-35 μπορούν να πετάξουν μέχρι την Ισλαμική Δημοκρατία χωρίς να απαιτείται ανεφοδιασμός στον αέρα

Το Ισραήλ κάνει δραματικές αναβαθμίσεις στα στρατιωτικά σχέδια για να επιτεθεί στο Ιράν, σύμφωνα με Ισραηλινά ΜΜΕ.

Η IAF μπορεί τώρα να πετάξει τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 stealth από το Ισραήλ στην Ισλαμική Δημοκρατία χωρίς να απαιτείται ανεφοδιασμός στον αέρα.

Ενόψει της συνεχιζόμενης ανάπτυξης πυρηνικής ικανότητας από το Ιράν, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει αναπτύξει μια νέα ικανότητα για να μπορεί να πετά τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 stealth από το Ισραήλ στην Ισλαμική Δημοκρατία χωρίς να απαιτείται ανεφοδιασμός στον αέρα.

Η ανάπτυξη είναι μια ώθηση στις δυνατότητες της IAF και έρχεται καθώς ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τις προετοιμασίες του για μελλοντικό χτύπημα κατά των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν.

Επιπλέον, η IAF ενσωμάτωσε πρόσφατα μια νέα βόμβα ενός τόνου στο οπλοστάσιο των όπλων που χρησιμοποιούνται από τα F-35 (γνωστά στην IAF ως “Adir”) που μπορεί να μεταφερθεί μέσα στον εσωτερικό χώρο όπλων του αεροπλάνου χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο το ραντάρ stealth. υπογραφή.

Η ισραηλινή αεροπορία αποκτά νέα βόμβα

Η βόμβα – κατασκευασμένη από την Rafael Advanced Weapons Systems – λέγεται ότι είναι αυτόνομη και προστατεύεται από παρεμβολές και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Η βόμβα χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα σε μια σειρά δοκιμών της IAF, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάστηκαν στον υπουργό Άμυνας Benny Gantz.

Η IAF πραγματοποίησε τέσσερις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας για προσομοίωση επιθέσεων κατά του Ιράν τον τελευταίο μήνα. Η πρώτη άσκηση περιελάμβανε την αντιμετώπιση ιρανικών ραντάρ και συστημάτων ανίχνευσης, όπως αυτά που προστατεύουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του. Το δεύτερο περιελάμβανε προσομοίωση πτήσεων μάχης μεγάλης εμβέλειας – σε αυτή την περίπτωση σε προορισμούς στην Ευρώπη. Οι άλλες ασκήσεις περιλάμβαναν αμυντικά μέτρα κατά των όπλων στον κυβερνοχώρο και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, μέσα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το Ιράν για να υπονομεύσουν μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση.

Οι ειδήσεις για την πρόοδο στη στρατιωτική ετοιμότητα ήρθαν μόλις μια ημέρα αφότου ο Πρωθυπουργός Naftali Bennett είπε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ ότι η στρατηγική του Ισραήλ για το Ιράν άλλαξε τον τελευταίο χρόνο και «δρά ενάντια στο κεφάλι… και όχι μόνο όπλα, όπως είχαμε τα τελευταία χρόνια».

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων στρατιωτικών ελιγμών, η IAF προχώρησε επίσης σε συνεργασία μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς όπως το F-35 και αεροσκαφών τέταρτης γενιάς όπως τα παλαιότερα μοντέλα F15 και F-16 του Ισραήλ. Τα αεροπλάνα εξασκήθηκαν στην ανταλλαγή πληροφοριών, αποστολών και πολλά άλλα.

«Τα πυραυλικά συστήματα και τα ραντάρ εδάφους-αέρος του Ιράν είναι γεμάτα και δεν είναι η μόνη πρόκληση», δήλωσε αξιωματούχος της άμυνας. «Πρέπει να είμαστε σε θέση να επιτεθούμε σε στόχους που είναι σημαντικοί και η επίθεση πρέπει να μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές. Υπάρχουν πολλοί στόχοι στο Ιράν σε διαφορετικά βεληνεκές».

ΠΗΓΗ: directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube