Weather Icon

Πού πάνε οι Ρώσοι διακοπές μετά την Τουρκία;

Πού πάνε οι Ρώσοι διακοπές μετά την Τουρκία;

Η φωνή της Αρμενίας: Πού πάνε οι Ρώσοι διακοπές μετά την Τουρκία

ΟΙ ΗΠΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΑΥΚΑΣΟ

Η Βοηθός του Γραμματέα των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Κάρεν Ντόνφριντ θα επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Αρμενία στις 14-19 Ιουνίου.

Συμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ο σκοπός της επίσκεψης είναι να τονιστεί η δέσμευση των ΗΠΑ για την εδραίωση της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ευημερίας στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου.

“Εορτάζοντας την 30ή επέτειο των διπλωματικών σχέσεων και με τις τρεις χώρες, η Βοηθός Γραμματέας Ντόνφριντ θα δώσει έμφαση στη στήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία και στην ανεξαρτησία τους, τονίζοντας το δικαίωμα του Αζερμπαϊτζάν, της Γεωργίας και της Αρμενίας να επιλέξουν το δικό τους δρόμο. Θα τονίσει επίσης την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μακροπρόθεσμης ειρήνης στο Νότιο Καύκασο, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης της ανάπτυξης των πολιτικών, οικονομικών και επικοινωνιών μεταξύ των λαών σε ολόκληρη την περιοχή”, αναφέρεται στη δήλωση.

Η Ντόνφριντ θα βρίσκεται στην Αρμενία στις 18 Ιουνίου, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν και άλλους αξιωματούχους. Η βοηθός Γραμματέας θα εκφράσει τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις διπλωματικές προσπάθειες του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για την επίτευξη μακροπρόθεσμης ειρήνης. Θα τονίσει την ισχυρή συνεργασία μας που βασίζεται σε κοινές αξίες, καθώς και την αμοιβαία δέσμευσή μας για τη δημοκρατική ανάπτυξη της Αρμενίας”, αναφέρει το μήνυμα.

Πριν την άφιξή της στην Αρμενία, η Ντόνφριντ θα επισκεφθεί το Μπακού στις 15 και 16 Ιουνίου και τη Γεωργία στις 17 Ιουνίου.

Στο Μπακού, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, θα ευχαριστήσει το Αζερμπαϊτζάν για την ανθρωπιστική υποστήριξη προς την Ουκρανία. Στις 17 Ιουνίου, θα επισκεφθεί τη Γεωργία, όπου θα εκφωνήσει ομιλία στη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών της Τιφλίδας, η οποία διοργανώθηκε από την Πρόεδρο της χώρας Salome Zurabishvili. Η Ντόνφριντ θα συναντηθεί επίσης με τον Πρωθυπουργό Γκαριμπασβίλι και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών.

Γιώργος Φίλης αποκλειστικά στο κανάλι μας: Θα συνομιλήσουμε με την ιστορία! Να προετοιμαστούμε ψυχολογικά και εθνικά

Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

Τον Ιούνιο οι Ρώσοι θα περάσουν τις διακοπές τους στην Αρμενία, στο Καζακστάν και στη Τουρκία και γενικά, κάθε πέμπτος ταξιδιώτης σκοπεύει να αναχωρήσει για εξωτερικό τις επόμενες μη εργάσιμες ημέρες. Αυτό αναφέρθηκε από την υπηρεσία τύπου της υπηρεσίας αναζήτησης και αγοράς εισιτηρίων Aviasales.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η Τουρκία κατέχει την πρώτη θέση στην κράτηση των ξένων τουριστικών διαδρομών- 4% όλων των αγορών με μέσο όρο ελέγχου 43,5 χιλιάδες ρούβλια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αρμενία, όπου θα πάει το 2,6% των ταξιδιωτών. Κατά μέσο όρο, πληρώθηκαν 28,6 χιλιάδες ρούβλια για την πτήση.

Σάββας Καλεντερίδης: Σε επιφυλακή η Ελλάδα μπροστά στην τουρκική απειλή

Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Το Καζακστάν αποτελεί το 1,2% όλων των εισιτηρίων, το οποίο είναι περίπου 30,5 χιλιάδες ρούβλια.

Օ Πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev επικύρωσε τη συμφωνία για τον εφοδιασμό της Αρμενίας με πετρελαϊκά προϊόντα. Αυτό αναφέρεται από τα ΜΜΕ του Καζακστάν.

«Ο Νόμος της Δημοκρατίας του Καζακστάν για την επικύρωση της συμφωνίας για το εμπόριο και την οικονομική συνεργασία στον τομέα του εφοδιασμού πετρελαίου στη Δημοκρατία της Αρμενίας υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Καζακστάν και την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αρμενίας», αναφέρεται στη δήλωση.

Η αντίστοιχη συμφωνία υπεγράφη στις 16 Ιουλίου 2020 στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Νουρ-Σουλτάν. Πρόσφατα, η συμφωνία εγκρίθηκε από τους νομοθέτες του Καζακστάν.

Γιώργος Φίλης αποκλειστικά στο κανάλι μας: Θα συνομιλήσουμε με την ιστορία! Να προετοιμαστούμε ψυχολογικά και εθνικά

ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ FLY ARNA

Το πρώτο αεροπλάνο της εθνικής αεροπορικής εταιρείας της Αρμενίας Fly Arna προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Zvartnots του Ερεβάν στις 10 Ιουνίου.

Το αεροπλάνο Airbus A320 μετέφερε την αντιπροσωπεία του ομίλου Air Arabia.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του Ταμείου Εθνικών Συμφερόντων της Αρμενίας (ANIF), της Επιτροπής Πολιτικής Αεροπορίας και του διεθνούς αεροδρομίου Zvartnots.

Αρχικά η Fly Arna θα πραγματοποιεί πτήσεις προς 4 προορισμούς. «Δύο – προς την Αίγυπτο: Χουργκάντα, Σαρμ ελ Σέιχ, Κουβέιτ και Βηρυτό. Τις επόμενες 3-4 εβδομάδες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για νέους προορισμούς», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ταμείου Αρμενικών Εθνικών Συμφερόντων Νταβίντ Παπαζιάν, σε συνομιλία με δημοσιογράφους.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να πραγματοποιήσει πτήσεις προς ευρωπαϊκές χώρες στο μέλλον.

Αποκάλυψη για τον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ! Αζέροι πολεμούσαν υπό την επήρεια ναρκωτικών – Βρέθηκαν σύριγγες σε νεκρούς στρατιώτες

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας εγκρίθηκαν τροποποιήσεις του νόμου «Για συναλλαγές χωρίς μετρητά». Έτσι, οι συναλλαγές στην Αρμενία σε μετρητά
άνω των 300 000 ντραμ θα κηρυχθούν στο εξής άκυρες.

Έτσι, από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, οι συναλλαγές για την απόκτηση ή τη μίσθωση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και για δάνειο, θα πρέπει να πραγματοποιούνται χωρίς μετρητά. Ειδικότερα, εάν το ποσό της συναλλαγής υπερβαίνει τα 300 χιλιάδες ντραμ. Προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του παρόντος νόμου, η κυβέρνηση θα θεσπίσει νέο μηχανισμό βάσει του οποίου, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις ανωτέρω απαιτήσεις, η συναλλαγή θα θεωρείται αρχικά άκυρη.

ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσίευσε έκθεση για θέματα ασφάλειας στην περιοχή της ανατολικής εταιρικής σχέσης. Η έκθεση επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ο 44ημερος πόλεμος που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν άλλαξε το status quo στον Νότιο Καύκασο, το οποίο οδήγησε σε χιλιάδες θύματα.

Η έκθεση αναφέρει και πάλι το ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο του 2021, το οποίο απαιτεί από το Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει αμέσως και άνευ όρων όλους τους αρμένιους κρατούμενους.

Στην έκθεση τονίζεται ότι ο πόλεμος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν έχει ακόμα διευθετηθεί. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τις συνεχιζόμενες εντάσεις στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, υπενθυμίζοντας ότι τον Μάρτιο ο κύριος αγωγός φυσικού αερίου προς το Ναγκόρνο-Καραμπάχ υπέστη ζημιές, ως αποτέλεσμα η περιοχή έμεινε χωρίς πρόσβαση στην ενέργεια.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επίλυση των ανθρωπιστικών ζητημάτων, συμβάλλοντας στη πλήρης απελευθέρωση των αιχμάλωτών και των κρατουμένων, στη αναζήτηση των αγνοουμένων, στη αποναρκοθέτηση των ναρκοπεδίων, στη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας των αμάχων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στη παροχή βοήθειας στον πληθυσμό.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube