Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Σε επιφυλακή η Ελλάδα μπροστά στην τουρκική απειλή

Σάββας Καλεντερίδης: Σε επιφυλακή η Ελλάδα μπροστά στην τουρκική απειλή

Σάββας Καλεντερίδης: Σε επιφυλακή η Ελλάδα μπροστά στην τουρκική απειλή


Για την αυξημένη τουρκική επιθετικότητα των τελευταίων ημερών μίλησε ο Σάββας Καλεντερίδης. Ο στρατηγικός αναλυτής με αφορμή την αναβάθμιση της προκλητικότητας ανέφερε, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επιφυλακή και υπενθύμισε την ανάλογη ετοιμότητα που είχε δείξει το 2020 στον Έβρο σε μία υβριδική επιχείρηση της Τουρκίας, η οποία προσπάθησε να στείλει κύματα προσφύγων, εργαλειοποιώντας το προσφυγικό.

Μάλιστα έκανε αποκάλυψη για τον ενορχηστρωτή της επιχείρησης, τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Υποστήριξε, ότι πάσχει από ψυχική ασθένεια.

Γιώργος Φίλης αποκλειστικά στο κανάλι μας: Θα συνομιλήσουμε με την ιστορία! Να προετοιμαστούμε ψυχολογικά και εθνικά

Παράλληλα αναφέρθηκε στην Αμινέχ Κακαμπαβέχ, την Κούρδισσα βουλεύτρια του σουηδικού κοινοβουλίου, η οποία είναι στο στόχαστρο της Τουρκίας. «Την έχουμε καλέσει στην Ελλάδα για να μιλήσει για την γενοκτονία των Ποντίων. Είπε τότε, ότι ήταν μία πράξη εξιλέωσης. Αποδεικνύεται, ότι είναι πιο γενναία από τους άνδρες. Δήλωσε, αφού έσωσε την κυβέρνηση, να διώξουν τον Τούρκο πρέσβη από τη Στοκχόλμη για τις προσβολές του. Είναι υπέρ της εθνικής ενότητας των Κούρδων. Έπαιξε ρόλο στην οικονομική ενίσχυση από τη Σουηδία στη Ροζάβα. Οι Κούρδοι είναι καθημαγμένος λαός».

Παράλληλα σχολίασε το θέμα των ουκρανικών σιτηρών αλλά και τη νέα τουρκική εισβολή στη Συρία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί την επικείμενη επίσκεψη Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία, όπως επίσης και στα μέτωπα από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο στρατηγικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή “Γεωπολιτικά Παίγνια” με τον Δήμο Βερύκιο, στις 8 Ιουνίου 2022.

Tεράστια ευθύνη να είσαι Έλληνας | ΖΟΟΜ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube