REAL TIME |

Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ρωσία , Σουηδία 20 Μαΐου 2022

Πυρά κατά της Σουηδίας από Ζαχάροβα για την απόφαση της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Πυρά κατά της Σουηδίας από Ζαχάροβα για την απόφαση της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Πυρά κατά της Σουηδίας για την απόφαση της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ εξαπολύει η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η οποία διερωτάται γιατί η Σουηδία δεν κάνει δημοψήφισμα για το μείζον αυτό ζήτημα.

Η Zakharova υποστηρίζει ότι είναι μικρή η στήριξη του λαού της Σουηδίας σε αυτήν την απόφαση, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι «μαριονέτα» του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Μιλώντας για «φίλους», είναι αξιοσημείωτο ότι Αμερικάνοι γερουσιαστές επισκέφθηκαν την Στοκχόλμη την ημέρα που ανακοινώθηκε η «ιστορική» απόφαση.
Όχι απλοί γερουσιαστές, αλλά ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Mitch McConnell.
Η Σουηδία δεν έχει ακόμα ενταχθεί στη Συμμαχία, αλλά οι Αμερικάνοι ήδη υπαγορεύουν στις σουηδικές αρχές τι πρέπει να πουν στο λαό τους.
Και αυτό είναι απλώς μια επίδειξη του τι τους επιφυλάσσει» αναφέρει η Zakharova.

Παρελθόν τα 200 χρόνια ουδετερότητας

Όπως αναφέρει η Zakharova, 200 χρόνια ουδετερότητας είναι πλέον παρελθόν.
«Περισσότερα από 200 χρόνια ουδετερότητας τα οποία εγγυήθηκαν την ασφάλεια και την ευημερία της Σουηδίας, είναι πλέον παρελθόν.
Γιατί λοιπόν δεν έγινε δημοψήφισμα;
Ακριβώς επειδή κανείς δεν συμβουλεύεται τη κοινή γνώμη της Σουηδίας για το οτιδήποτε εδώ και πολύ καιρό.
Οι Αμερικάνοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για τους Σουηδούς» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Υπενθυμίζεται πως Σουηδία και Φινλανδία ανακοίνωσαν από κοινού την πρόθεση τους την περασμένη Τετάρτη 18/5 να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ υποβάλλοντας και το σχετικό αίτημα για την είσοδο τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, βάζοντας τέλος σε μια πολυετή ουδετερότητα.
Πρώτη έκανε το βήμα όσον αφορά τις πολιτικές διεργασίες και τις σχετικές ανακοινώσεις η Φινλανδία όπου η κοινή γνώμη σε πολύ υψηλά ποσοστά – πάνω από 70% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – εμφανιζόταν να στηρίζει την ένταξη της χώρας και ακολούθησε η Σουηδία, όπου οι θετικές γνώμες για αυτήν την κίνηση προσέγγιζαν το 60%.
Και οι δύο αυτές χώρες απέδωσαν την αλλαγή της πολιτικής τους γραμμής και στάσης στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γεγονός που όπως υποστήριξαν, ανέτρεψε μια για πάντα την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube