Weather Icon

Κωνσταντίνος Γρίβας: Η Ρωσία έχει μπλέξει άσχημα

Κωνσταντίνος Γρίβας: Η Ρωσία έχει μπλέξει άσχημα

Κωνσταντίνος Γρίβας: Η Ρωσία έχει μπλέξει άσχημα

Τον κίνδυνο της πυρηνικής απειλής ανέλυσε ο Κωνσταντίνος Γρίβας.

Τα πιο σημαντικά σημεία της ομιλίας του κ. Γρίβα:

Η Ρωσία έχει μπλέξει άσχημα! Έχει χαρτιά για να κλιμακώσει τις δράσεις και τις απειλές της. Θεωρώ, ότι αν χρειαστεί θα κλιμακώσει σε πυρηνικό επίπεδο. Φοβάμαι, ότι θα το κάνει. Είναι εύκολο να διολισθήσουμε σε μία πηρηνική κρίση, δηλαδή μία πρόταξη της πυρηνικής ισχύος από πλευράς Ρωσίας.

Δηλαδή να τρομοκρατήσουν τους δυτικούς και να αφήσουν την Ουκρανία. Όταν το κάνουν τότε ο Πούτιν θα θεωρήσει έχει τη νίκη που χρειάζεται. Τα αυταρχικά καθεστώτα χρειάζονται νίκες. Δεν μπορούν να δεχθούν την ταπείνωση της ήττας έστω και σε συμβολικό επίπεδο. Τότε θα τερματιστεί η σύγκρουση. Αν πάμε σε κάτι τέτοιο θα ζήσουμε μία πολύ επικίνδυνη στιγμή, όπως με την κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962.

Η Ρωσία διαφημίζει συνεχλως το αρμαγεδδωνικό της πυρηνικό οπλοστάσιο. Η αρχή σε σενάριο πυρηνικής κρίσης θα γίνει με μία πυρηνική δοκιμή.

Η φιλότουρκη Φινλανδία και η στάση της Ελλάδας για το αίτημα εισόδου της στο ΝΑΤΟ.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας, στην εκπομπή “Ο Εξαρχείων” στον «Παραπολιτικά FM» στις 5 Μαΐου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube