REAL TIME |

Weather Icon
Video , Σάββας Καλεντερίδης 2 Απριλίου 2022

Σάββας Καλεντερίδης: Μόνη κερδισμένη η Τουρκία

Σάββας Καλεντερίδης: Μόνη κερδισμένη η Τουρκία

Σάββας Καλεντερίδης: Μόνη κερδισμένη η Τουρκία! Προσπαθεί να κατοχυρώσει το ρόλο της ανεξάρτητης δύναμης στην περιοχή που θα ασκεί εξωτερική πολιτική με βάση τα εθνικά της συμφέροντα και όταν αυτά συγκρούονται με νατοϊκά και ευρωπαϊκά θα προηγούνται και θα επιβάλλονται.

Τα δεδομένα από τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά την εκκίνηση της δεύτερης φάσεις των επιχειρήσεων της Ρωσίας ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

«Οι Ρώσοι παραχώρησαν το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ και το αεροδρόμιο «Γοστομέλ», ανέφερε για το πεδίο των συγκρούσεων.

«Οι αρχικοί στόχοι της Ρωσίας ήταν να χωρίσει στη μέση την Ουκρανία, ώστε να μην μπει στο ΝΑΤΟ. Αν στόχευε μόνο στο Ντονμπάς δεν θα αποτελούσε μοχλός πίεσης για τη μη συμμετοχή στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Μεγάλο θύμα της υπόθεσης είναι ο ουκρανικός λαός και η ίδια η χώρα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά την κίνηση της Ρωσίας για πληρωμή σε ρούβλια, σχολίασε ότι «η Ευρωπή θεωρεί, ότι πληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο χρηματοδοτεί τον πόλεμο».

Ποια είναι τα γεωπολιτικά κέρδη των ΗΠΑ από την κατάσταση στην Ουκρανία; Στην περιοχή ο μόνος κερδισμένος είναι η Τουρκία που από το 2016 έχει χτίσει το δόγμα της ανεξάρτητης πολιτικής. Προηγούνται τα εθνικά της συμφέροντα έναντι των συμμαχικών. Αυτό το είδαμε στη Λιβύη, όταν τουρκικά πολεμικά πλοία εγκλώβισαν γαλλική φρεγάτα.

Αυτό συμβαίνει και τώρα! Δεν επιβάλλει κυρώσεις. Γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τις Βρυξέλλες. Δεν κλείνει τον εναέριο χώρο. Καλωσορίζει τους Ρώσους ολιγάρχες και δεν τους κυνηγά. Έρχονται μπαούλα με βαλίτσες τα ρωσικά δολάρια στις τουρκικές τράπεζες. Έχει στρατό κατοχής στο Βόρειο Ιράκ, στη Συρία και στην Κύπρο, εδώ και 48 χρόνια.

Δηλώνει ανερυθρίαστα, ότι είναι κατά της κατοχής ξένων εδαφών. Και ακριβώς παίζει αυτόν τον ειρηνευτικό ρόλο, απαιτεί από τις ΗΠΑ να αρθούν οι κυρώσεις εξαιτίας των S-400 και να αναβαθμίσουν τα F-16. Να αφήσουμε τις ανοησίες! Η Τουρκία προσπαθεί να κατοχυρώσει το ρόλο της ανεξάρτητης δύναμης στην περιοχή που θα ασκεί εξωτερική πολιτική με βάση τα εθνικά της συμφέροντα και όταν αυτά συγκρούονται με νατοϊκά και ευρωπαϊκά θα προηγούνται και θα επιβάλλονται.

Αυτό αν δεν το κατανοήσουν Ουάσινγκτον, Βρυξέλλες, κυρίως όμως η Αθήνα και η Λευκωσία, θα έρθει η στιγμή που θα συγκρουστούμε! Τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα, οι νατοϊκές υποχρεώσεις και στη μέση η Ελλάδα και η Κύπρος. Θα μας συνθλίψουν, όπως έχει γίνει στο παρελθόν, αρκετές φορές.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης στο «Yellow radio 101,7» και στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Τσακίρη στις 1 Απριλίου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube