Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 27 Απριλίου 2022

Ρωσία: Καταστρέψαμε μεγάλη ποσότητα δυτικών όπλων που είχαν παραδοθεί στην Ουκρανία

Ρωσία: Καταστρέψαμε μεγάλη ποσότητα δυτικών όπλων που είχαν παραδοθεί στην Ουκρανία

Η επίθεση έγινε με πυραύλους υψηλής ακρίβειας Kalibr σε εργοστάσιο αλουμινίου στη Zaporizhzhia

Στην καταστροφή μεγάλης ποσότητας οπλικών συστημάτων που παρέδωσε η Δύση στην Ουκρανία προχώρησε η Ρωσία όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Υπόστεγα με τεράστια ποσότητα ξένων όπλων και πυρομαχικών, που έχουν παραδοθεί στις ουκρανικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες, καταστράφηκαν με πυραύλους υψηλής ακρίβειας Kalibr που ερίφθησαν από τη θάλασσα στο εργοστάσιο αλουμινίου της Zaporizhzhia» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο πάντως δεν διευκρινίζει τι είδους όπλα καταστράφηκαν.
Επιπλέον, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν αεροπορικά πλήγματα κατά 59 ουκρανικών στόχων, μεταξύ των οποίων 50 στους οποίους βρίσκονταν στρατεύματα και 4 αποθήκες πυρομαχικών.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι οι μεγάλες παραδόσεις όπλων από τους Δυτικούς στην Ουκρανία τροφοδοτούν την σύγκρουση που ξέσπασε πριν εννέα εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube