Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ουκρανία , ΠΦΑ , Ρωσία 7 Απριλίου 2022

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο…

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο…

Αν η είδηση πως οι συνδικαλιστές της “Τραινοσε” αρνήθηκαν να κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου να σαμποτάρουν τη μεταφορά αρμάτων του ΝΑΤΟ από την Αλεξανδρούπολη προς τη Βουλγαρία, ευσταθεί, τότε η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να επιβάλει τον νόμο.

Αρχικά η εργοδοσία υποδείκνυε ποιος εργαζόμενος θα πρέπει να πάει και, όταν εισέπραξε την άρνησή τους, τους είπε “να τα βρουν μεταξύ τους”. Όταν πάλι κανένας δεν δέχτηκε να μετακινηθεί “εθελοντικά”, ενεργοποίησε την “υποχρεωτικότητα”, επικαλούμενη ότι στη σύμβαση εργασίας τους αναφέρεται πως “ο εργαζόμενος μπορεί να διαταχθεί ανάλογα με τις ανάγκες” της εταιρείας.

Έτσι, έστειλε έναν εργαζόμενο με ειδικότητα ηλεκτρολόγου, ο οποίος επέστρεψε και πρέπει να αντικατασταθεί από άλλον.

Ο ηλεκτρολόγος που διατάχθηκε να βρίσκεται το Σάββατο 2/4 στην Αλεξανδρούπολη δήλωσε ξεκάθαρα στον προϊστάμενό του ότι δεν δέχεται να μετακινηθεί, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο δεν γίνεται να αξιοποιούνται για τη μεταφορά ΝΑΤΟικου πολεμικού υλικού στα περίχωρα της Ουκρανίας και να γίνονται συνένοχοι στη διέλευση της πολεμικής μηχανής.

Η απάντηση του προϊσταμένου ήταν ότι τάχα δεν πρέπει να ενδιαφέρει τους εργαζόμενους τι κουβαλάνε τα τρένα, ότι είναι δουλειά τους και πρέπει να την εκτελέσουν κανονικά…”.

Η συμπάθεια της άκρας αριστεράς  και της άκρας δεξιάς για το καθεστώς Πούτιν είναι γνωστή. Γνωστές είναι και οι παρελκυστικές τακτικές τους να εμποδίζουν τα αμυντικά σχέδια των δημοκρατιών προβάλλοντας δήθεν την ειρήνη και τον αφοπλισμό.

Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο. Στις Δημοκρατίες ο καθένας μπορεί να έχει και να εκφράζει ελεύθερα τις πεποιθήσεις τους, ακόμη και όταν αυτές κρύβουν σκοπιμότητες και φαλκιδεύουν το κοινό συμφέρον κατά τον τρόπο που το εκλαμβάνει η πλειοψηφία.

Όταν κάποιος λόγω της θέσης του  προβαίνει σε πράξεις που ζημιώνουν την εταιρεία και τη χώρα του υπάρχει πρόβλημα και η εταιρεία και η κυβέρνηση οφείλουν να υπερασπιστούν αυτά που ο νόμος τις υποχρεώνει να υπερασπίζονται.

Οι κομμουνιστές πιστεύουν πως για τον πόλεμο στην Ουκρανία φταίνε εξίσου και το ΝΑΤΟ και η Ρωσία.

Οι φασίστες και οι “ψεκασμένοι” πιστεύουν πως ο Πούτιν θα καταλάβει την Κωνσταντινούπολη και θα την παραδώσει στην Ελλάδα. Άρα η Ελλάδα θα πρέπει να δεθεί στο άρμα του Πούτιν…

Πως θα αφομοιώσεις  μια Πόλη 20 εκατ. με τα περίχωρα μιας χώρας 10 εκατ. δεν τους πέρασε ποτέ από το μυαλό…

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube