Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 28 Απριλίου 2024

Νέα ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένο αεοσκάφος – Στόχος ξενοδοχείο στο Μικολάιβ

Νέα ρωσική επίθεση με  μη επανδρωμένο αεοσκάφος – Στόχος ξενοδοχείο στο Μικολάιβ

Δεν αναφέρθηκαν θύματα

Ρωσικό drone προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ξενοδοχείο στο Μικολάιβ της νότιας Ουκρανίας, δήλωσε ο κυβερνήτης της ευρύτερης περιοχής του Μικολάιβ.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε ότι στο ξενοδοχείο φιλοξενούνταν αγγλόφωνοι μισθοφόροι που πολεμούν στην Ουκρανία.

«Ο εχθρός επιτέθηκε στην πόλη με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Shahed-131/136», δήλωσε ο κυβερνήτης του Μυκολάιβ,  Βιτάλι Κιμ, στο Telegram.

«Ως αποτέλεσμα, ένα κτίριο ξενοδοχείου υπέστη σοβαρές ζημιές, ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα … Δεν υπάρχουν θύματα», πρόσθεσε.

Ο Κιμ και η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Ουκρανίας δήλωσαν ότι η ρωσική επίθεση προκάλεσε επίσης ζημιές στα παράθυρα ενός κοντινού ξενοδοχείου και ότι καταστράφηκαν υποδομές παραγωγής θερμότητας.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο Ρώσους μαχητές στην περιοχή, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα ναυπηγικό εργοστάσιο και ένα ξενοδοχείο στο Μίκολαϊβ όπου στεγάζονταν αγγλόφωνοι μισθοφόροι που πολεμούσαν στην Ουκρανία.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε επίσης την Κυριακή στον λογαριασμό της στο Telegram, χωρίς να παράσχει λεπτομέρειες, ότι οι δυνάμεις της κατέστρεψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία πάνω από το Μικολαίβ.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι άλλα τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Κίεβο, τις κεντρικές περιοχές Βίννιτσα και Κίροβοχραντ και πάνω από τη δυτική περιοχή Χμελνίτσκι.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube