Weather Icon

Στη δημοσιότητα η ετήσια Έκθεση της MIT – Παραδοχή Φιντάν: ”Υπάρχουν πολλά δίκτυα πρακτόρων στη Τουρκία”

Στη δημοσιότητα η ετήσια Έκθεση της MIT – Παραδοχή Φιντάν: ”Υπάρχουν πολλά δίκτυα πρακτόρων στη Τουρκία”

Δημοσιεύτηκε η ετήσια Έκθεση της MIT για το 2021. Ο πρόεδρος της MIT, Hakan Fidan στην έκθεση αναφέρει τι απασχόλησε την Τουρκία το 2021: ”Επιταχυνόμενες υπερηχητικές δοκιμές πυραύλων, ανάπτυξη κυβερνοτεχνολογίας, ανταγωνισμός στο διάστημα, κυβερνοεπιθέσεις, νέοι τομείς κινδύνου που έφερε η εικονική πραγματικότητα και ακροδεξιά κινήματα.”

Η ετήσια Έκθεση της MIT, αποτελείται από 16 σελίδες. Στην έκθεση, διαπιστώθηκε ότι η MIT για το 2021, έλαβε 2,7 δισεκατομμύρια λίρες.

Εκτιμώντας ότι υπάρχουν δραστηριότητες «κατασκοπείας» και στην Τουρκία, ο Φιντάν είπε: «Οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες που στοχεύουν τη χώρα μας στον τομέα της αντιμετώπισης πληροφοριών έχουν αποκρυπτογραφηθεί, τα έργα πολλών χωρών έχουν αποκαλυφθεί και τα δίκτυα πρακτόρων έχουν καταστραφεί».

Ο Φιντάν δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν διασυνοριακές επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ και η κινητικότητα του ΡΚΚ ήταν περιορισμένη. Ο ίδιος έδωσε την πληροφορία σχετικά με την FETO, «Οι εργασίες για την αποκρυπτογράφηση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό και οι απόπειρες μαύρης προπαγάνδας με στόχο την τριβή της χώρας μας συνεχίστηκαν αδιάκοπα».

Η χώρα μας πρέπει να επικεντρωθεί και να επενδύσει στον τομέα πληροφοριών. Βλέπουμε πως η Τουρκία επενδύει και δίνει μεγάλο ποσά στη ΜΙΤ. Το ίδιο θα έπρεπε να πράξει και η Ελλάδα. Η συλλογή πληροφορίων και η παρακολούθηση του εχθρού, είναι βασικό στοιχείο!

ΠΗΓΗ: directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube