Weather Icon
Ενεργειακά-Αγωγοί , Κίνα , Ρωσία 4 Φεβρουαρίου 2022

Ο Πούτιν λέει στον Σι για νέα συμφωνία προμήθειας 10 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στην Κίνα

Ο Πούτιν λέει στον Σι για νέα συμφωνία προμήθειας 10 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στην Κίνα

Νέα συμφωνία Ρωσίας-Κίνας για ενεργειακά

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή στο Πεκίνο ότι η Ρωσία έχει ετοιμάσει μια νέα συμφωνία για την προμήθεια της Κίνας με 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από την περιοχή της στην Άπω Ανατολή.

Ο Πούτιν, σύμφωνα με το Reuters, είπε επίσης ότι η ρωσική πετρελαϊκή επιχείρηση έχει “νέες λύσεις” για τις προμήθειες υδρογονανθράκων στην Κίνα.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε ακόμη τις “πρωτόγνωρης ποιότητας” σχέσεις της χώρας του με την Κίνα στη διάρκεια την πρώτης ημέρας της επίσκεψής του στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, εν μέσω κρίσης με τη Δύση.

“Σε ό,τι αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, προχώρησαν με πνεύμα φιλίας και στρατηγικής συνεργασίας. Έχουν φτάσει σε πραγματικά πρωτόγνωρα επίπεδα”, δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, όπως μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε “ένα παράδειγμα αξιοπρεπούς σχέσης, στην οποία ο κάθε ένας βοηθά και στηρίζει τον άλλο στην ανάπτυξή του”.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, Πούτιν και Σι θα παρουσιάσουν στη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου “το κοινό τους όραμα” για τη διεθνή ασφάλεια, την ώρα που η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης είναι ιδιαίτερα τεταμένη λόγω της Ουκρανίας. Το Πεκίνο έχει εκφράσει τη στήριξή του στη Μόσχα στην κρίση αυτή.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube