Weather Icon

Ερντογάν: H Τουρκία, σημαιοφόρος του Ισλάμ – Οι Νεοναζί κυρίευσαν την Ευρώπη

Ερντογάν: H Τουρκία, σημαιοφόρος του Ισλάμ – Οι Νεοναζί κυρίευσαν την Ευρώπη

Επτά εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες ζουν στην Ευρώπη

Μαρία Ζαχαράκη

Ως ένα έθνος, που φέρει τη σημαία του Ισλάμ εδώ και αιώνες και που θα συνεχίσει με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα να τηρεί τον ίδιο χαρακτήρα, παρουσίασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα την Τουρκία, υιοθετώντας ξανά μια ακραία αντι-δυτική ρητορική ενάντια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ και λέγοντας ότι «τα συμφέροντα του Ισραήλ χαράσσουν τα όρια της δυτικής δημοκρατίας».

«Όπου κι αν ζούμε, πρέπει να είμαστε δυνατοί ως έθνος. Η αδυναμία δεν ταιριάζει στα παιδιά ενός έθνους που είναι ο σημαιοφόρος του Ισλάμ για αιώνες και του οποίου η ιστορία είναι γεμάτη νίκες», είπε στη διάρκεια ομιλίας του στο προεδρικό μέγαρο προς τους συμμετέχοντες στο Εργαστήρι Ανάπτυξης Ικανοτήτων και Εκπαίδευσης της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης.

Η νεοναζιστική τρομοκρατία κυρίευσε την Ευρώπη

Η Ευρώπη, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, έχει κυριευτεί από τη «νεοναζιστική τρομοκρατία», όπως την αποκάλεσε, που συχνά κρύβεται πίσω από την «ελευθερία της σκέψης» και απειλεί τη ζωή και την ακεραιότητα των Τούρκων και όλων των μουσουλμάνων και των μεταναστών. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ο στόχος της Δύσης είναι πάντα η Τουρκία.

«Σήμερα, περίπου 7 εκατομμύρια ανθρώπων μας ζουν στην Ευρώπη. Σχεδόν οι μισοί διαμένουν στη Γερμανία. Οι πολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην άσκηση των δικαιωμάτων τους εδώ και πολλά χρόνια. Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί μπροστά σε τέτοια γεγονότα. Η προστασία των δικαιωμάτων των συμπατριωτών μας είναι ένα από τα πρωταρχικά καθήκοντα του κράτους μας. Οι περισσότερες επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων και μεταναστών συγκαλύπτονται κατά την έρευνα. Ορισμένες πράξεις αποκαλούνται ‘ελευθερία σκέψης’. Σήμερα, η νεοναζιστική τρομοκρατία, που τροφοδοτείται από το μίσος κατά των Τούρκων και των Μουσουλμάνων, έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που απειλεί τη ζωή και την περιουσία του λαού μας. Είναι ντροπή και σκάνδαλο για τις δυτικές δημοκρατίες. Όλοι οι πολιτικοί σκέφτονται πώς να επιτεθούν πρώτα στην Τουρκία. Αυτοί που το κάνουν κρύβονται πίσω από τις έννοιες της ελευθερίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιθέσεις αυξάνονται. Ο μοναδικός στόχος αυτών των εκστρατειών είναι να φιμώσουν την Τουρκία».

Καμία γενναία καρδιά δεν βρέθηκε να πει ‘φτάνει πια’ στο Ισραήλ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ανησυχία και την απογοήτευσή του για την απάθεια των δυτικών κυβερνήσεων απέναντι στη Γάζα και με έντονες εκφράσεις και ευθεία κριτική απέναντι στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, διατράνωσε ότι η Τουρκία είναι η μόνη που αντιτίθεται στην ατιμωρησία και τη βαρβαρότητα.

«Η Τουρκία έχει λάβει μία γενναία στάση στην κρίση της Γάζας που συνεχίζεται εδώ και 7 μήνες. Διατηρούμε αυτή τη στάση παρόλες τις πιέσεις του σιωνιστικού λόμπι. Συνεχίζουμε να αποκαλούμε τον τύραννο τύραννο και τον καταπιεσμένο καταπιεσμένο. Παρακολουθούμε με προσοχή την υποκριτική πολιτική όσων μάς δίνουν μαθήματα ελευθερίας στη σφαγή της Γάζας, την ώρα που παρακολουθούν τους θανάτους 35 χιλιάδων Παλαιστινίων. Δεν είπαν ούτε μια φράση για τους περισσότερους από τους 1402 δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους. Το Ισραήλ μετέτρεψε νοσοκομεία, τζαμιά και εκκλησίες σε ερείπια. Στοχεύουν σχολεία και ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά για φαγητό. Διέπραξε μαζικές δολοφονίες. Κι όσο αυτή η βαρβαρότητα διαπράττονταν, καμία χώρα εκτός από μια χούφτα ευσυνείδητων πολιτικών δεν μίλησε. Δεν υπήρξε ούτε μία γενναία καρδιά να πει στο Ισραήλ ‘φτάνει πια’. Δεν είχαν καν το σθένος να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός. Συνέχισαν τη διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξη. Ευσυνείδητοι φοιτητές και ακαδημαϊκοί σε ορισμένα πανεπιστήμια αναγνωρισμένου κύρους αντιδρούν στη σφαγή. Εκτίθενται στη βία και τα βασανιστήρια. Πρυτάνεις και ακαδημαϊκοί απολύονται και λιντσάρονται. Αυτοί που θεωρούνται απόστολοι της δημοκρατίας δεν λένε ούτε μια λέξη για τα γεγονότα αυτά. Περιμένουν να ηρεμήσουν τα πράγματα. Γιατί τα συμφέροντα του Ισραήλ χαράσσουν τα όρια της δυτικής δημοκρατίας. Οτιδήποτε αγγίζει τα συμφέροντα του Ισραήλ είναι αντιδημοκρατικό και αντισημιτικό στα μάτια τους. Αυτοί που στοχοποιούν εμάς και τη χώρα μας δεν θα φτάσουν πουθενά μετατρέποντας την Τουρκία σε εχθρό. Ό,τι και να κάνετε, ο αντισημιτικός λεκές δεν θα μας λερώσει. Όπως ακριβώς αντιτιθέμεθα στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, έτσι απορρίπτουμε και τον αντισημιτισμό. Στόχος μας είναι μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να ανοίξουμε το δρόμο για μια λύση δύο κρατών. Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για να εξασφαλίσουμε ένα τέτοιο κλίμα ειρήνης στην περιοχή μας».

Δεν πάει ο Ερντογάν, αλλά στέλνει υπουργούς του στην Ουάσιγκτον

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο στέλνει τους υπουργούς Ενέργειας και Εμπορίου, καθώς και τον πρόεδρο του κορυφαίου οργανισμού προμηθειών άμυνας για να συμμετάσχουν στην αμερικανοτουρκική διάσκεψη, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τουρκικές πηγές.

SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube