ΝΑΤΟ 2 Μαΐου 2024

Βρυξέλλες: Εαρινή Συνάντηση των διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ

Βρυξέλλες: Εαρινή Συνάντηση των διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ

Στο επίκεντρο η βοήθεια στην Ουκρανία

Οι διευθυντές Αμυντικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ κατά την πρόσφατη εαρινή συνάντηση στο Αρχηγείο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες αντήλλαξαν απόψεις επί της βοηθείας που λαμβάνει η Ουκρανία και συζήτησαν θέματα ζητήματα αποτροπής και άμυνας της Συμμαχίας, ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής στην Ουάσιγκτον (9-11 Ιουλίου).

Επίσης, ενημερώθηκαν επί του ρόλου του Στρατηγείου SHAPE ως πολεμικού στρατηγείου καθώς και των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Στις παρεμβάσεις του ο γενικός διευθυντής Πολιτικής Εθνικής ‘Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας πρέσβης ε.τ. Μιχαήλ Σπινέλλης διαβεβαίωσε τους ομολόγους του ότι η χώρα μας θα συνεχίσει την υποστήριξή της σε όλα τα επίπεδα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.

Παράλληλα ανέδειξε τη γεωστρατηγική αξία των λιμένων και αεροδρομίων της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, ως στρατηγικές πύλες εισόδου της Συμμαχίας προς τα δυτικά Βαλκάνια και τον Εύξεινο Πόντο καθώς και τη γενικότερη συνεισφορά της Ελλάδας προς το ΝΑΤΟ.

Τέλος, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επενδύει άνω του 2% του ΑΕΠ της σε αμυντικές δαπάνες, προς όφελος της εθνικής και της συμμαχικής αποτρεπτικής και αμυντικής ικανότητας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΓΔΠΕΑΔΣ.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube