REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 17 Δεκεμβρίου 2021

Αυξάνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας: Νεκρός Ουκρανός στρατιώτης

Αυξάνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας: Νεκρός Ουκρανός στρατιώτης

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου 100.000 στρατιώτες στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα

Η Ουκρανία δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι ένας στρατιώτης της σκοτώθηκε σε μάχες με φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας, καθώς οι εντάσεις με τη Μόσχα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Από το 2014 το Κίεβο μάχεται μια εξέγερση υπέρ της Μόσχας σε δύο περιοχές της χώρας, που συνορεύουν με τη Ρωσία, και οι οποίες έχουν κυρήξει απόσχιση από το 2014. Την ίδια χρονιά το Κρεμλίνο προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας που άνηκε στο κράτος της Ουκρανίας.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανίας. Η Δύση εδώ και εβδομάδες κατηγορεί τη Ρωσία ότι σχεδιάζει εισβολή, προειδοποιώντας τη Μόσχα για τεράστιες κυρώσεις σε περίπτωση που εξαπολύσει επίθεση.

Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν βάλει στο στόχαστρο τις θέσεις του με εκτοξευτές χειροβομβίδων και όλμους.

«Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε θανάσιμα» και ένας άλλος στρατιώτης τραυματίστηκε, αναφέρθηκε στα ΜΚΔ του ουκρανικού στρατού.

Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του κατηγορούν τη Ρωσία ότι παρέχει στρατιωτική στήριξη στους αντάρτες. Ή Μόσχα απορρίπτει τους ισχυρισμούς.

Ο τελευταίος θάνατος ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών για την Ουκρανία στους 65 από τις αρχές του 2021, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία, σε σύγκριση με τους 50 συνολικά το 2020.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου 100.000 στρατιώτες στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Προειδοποιήσεις ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για «κυρώσεις που δεν έχει ξαναδεί» σε περίπτωση που τα ρωσικά στρατεύματα επιτεθούν στην Ουκρανία.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέτρεψαν την Πέμπτη τη Μόσχα να σταματήσει τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και να επιστρέψει στις συνομιλίες υπό την ηγεσία της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία έχει μέχρι στιγμής αφήσει περισσότερους από 13.000 νεκρούς.

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube