Weather Icon
Τουρκία 11 Νοεμβρίου 2021

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν συμπαραγωγή του άρματος Altay Τουρκίας με Κορέα

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν συμπαραγωγή του άρματος Altay Τουρκίας με Κορέα

Οι ΗΠΑ εξέπεμψαν σήμα κυρώσεων προς την Άγκυρα: Τουρκία και Νότια Κορέα διέκοψαν τα σχέδιά τους για τη συμπαραγωγή του άρματος Altay

Η συμφωνία συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της τουρκικής εταιρείας BMC και των νοτιοκορεατικών εταιρειών Doosan και S&T Dynamics τον Οκτώβριο κατέρρευσε.

Στη συμφωνία που υπογράφηκε για την παραγωγή αρμάτων μάχης τουρκικής κατασκευής, υποστηρίχθηκε ότι το σχέδιο αυτό άλλαξε ενώ σχεδιαζόταν να γίνει σύμπραξη στη διαδικασία παραγωγής αρμάτων.

Στις ειδήσεις στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού περιοδικού αμυντικής βιομηχανίας, Defense News, σημειώθηκε ότι η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Υπουργού Διαχείρισης Προγράμματος Προμηθειών Άμυνας της Νότιας Κορέας Kang Eun-ho ακυρώθηκε στις 22 Οκτωβρίου.

«Οι ΗΠΑ πιέζουν τη Νότιο Κορέα»

Σύμφωνα με τις ειδήσεις που επικαλείται η εφημερίδα Sözcü, πηγές που μίλησαν στο Defense News ανέφεραν ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας, ασιατικές εταιρείες σχεδίαζαν να μεταφέρουν την τεχνολογία τους για κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων στην Τουρκία, όμως αυτή η πρόβλεψη απορρίφθηκε. Αναφέρθηκε ότι τα προϊόντα αυτά των νοτιοκορεατικών εταιρειών δεν θα κατασκευαστούν στην Τουρκία, αλλά θα αγοραστούν από την Νότιο Κορέα.

Πηγή από την εταιρεία είπε, «Η επιλογή συμπαραγωγής δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί. Προς το παρόν, έχει συμφωνηθεί η αγορά μονάδων ισχύος κορεατικής κατασκευής», είπε. Ωστόσο, η πηγή, που δεν αποκάλυψε το όνομά του, είπε:

«Ανησυχούμε που η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να πιέσει τη Νότια Κορέα να αποθαρρύνει τη μεταφορά τεχνολογιών κινητήρων αρμάτων στην Τουρκία».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, 41 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ έστειλαν επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, προειδοποιώντας ότι τα F-16 δεν πρέπει να πωλούνται στην Τουρκία. Πολιτικοί που είπαν ότι η αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία πυροδότησε τις κυρώσεις του CAATSA είχαν κάνει πολλές δηλώσεις σχετικά με αυτό το θέμα πρόσφατα. Η Τουρκία αποκλείστηκε επίσης από το πρόγραμμα των F-35.

Πηγές της εταιρείας ανέφεραν ότι οι εταιρείες της Νότιας Κορέας θα παρέχουν απευθείας κιβώτιο ταχυτήτων για το τανκ Altay και θα εργαστούν για την ενσωμάτωσή του στα άρματα. Είπε επίσης ότι τα άρματα μάχης Altay θα μπορούσαν να παραχθούν εντός 18 μηνών εάν η διαδικασία λειτουργήσει.

Πηγή: artigercek.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube