REAL TIME |

Weather Icon

Ο θάνατος του Ερντογάν και η επόμενη μέρα στην Τουρκία

Ο θάνατος του Ερντογάν και η επόμενη μέρα στην Τουρκία

Σάββας Καλεντερίδης: Πέθανε ο Ερντογάν; Ο πολιτικός θάνατος του και η επόμενη μέρα στην Τουρκία. Ποιοί θα τον διαδεχτούν;

Τη φημολογία περί εγκεφαλικού ή θανάτου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχει πυροδοτηθεί στα τουρκικά ΜΜΕ και το διαδίκτυο σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Το ρεπορτάζ

Στις 3 Νοεμβρίου ο δημοσιογράφος Φατίχ Τεζτζάν σε βίντεο του αναρωτήθηκε: «Είναι νεκρός ο Ερντογάν;». Η ερώτηση του δημοσιογράφου έγινε επειδή στο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου δεν συμπεριλήφθηκε το συμβούλιο του AKP που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, το οποίο και ακυρώθηκε. 

Το πρόγραμμα του Ερντογάν ξεκινά στις 14:45 όπου ο Ερντογάν θα παρουσιάσει στο Μπεσττέπε του επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Τουρκικού Συμβουλίου, Μπαγντάντ Αμρέγιεφ,

Στη συνέχεια θα συναντήσει κάποιους πρεσβευτές. Στις 15:30 θα συναντηθεί με τον Λιθουανό πρέσβη, Ricardas Degutis, στις 16:15 με τον πρέσνη του Κατάρ Mohamed Nasser Jassim M. Al Thani, στις 17:00 με τον Μογγόλο Πρέσβη, Gombosuren Munkhbayar και τέλος στις 17:45 με τον Ουκρανό Πρέσβη, Vasyl Bodnar.

Φημολογίες κάνουν λόγο επίσης για σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι βουλευτές κλήθηκαν εσπευσμένα στην Άγκυρα. Οπότε κάτι σοβαρό συμβαίνει. 

Ποιός είναι ο Φατίχ Τεζτζάν

Γεννήθηκε το 1976 στην περιοχή Bakırköy της Κωνσταντινούπολης. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο Behçet Kemal Çağlar στην Κωνσταντινούπολη το 1993. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Σπάρτη, το Τσανάκκαλε και τη Σιίρτ την περίοδο 1996-1997.

Μετά το στρατό επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην Ιστορία των Θρησκειών, στις Σπουδές Κορανίου και Χαντίθ, στη Νεώτερη Ιστορία και στις Διεθνείς Σχέσεις. Δημοσίευσε μία σειρά θεοπολιτικών ερευνών σχετικά με τον «Πόλεμο του Κόλπου και την Τορά» και «Αμερικανικές εταιρείες που πωλούν όπλα στο Ιράκ», οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Salam το 1998.

Το 1999, διαχειρίστηκε μια από τις πρώτες διαδικτυακές ισλαμικές πλατφόρμες της Τουρκίας.

Άρθρα του φιλοξενούνται σε ιστότοπους, περιοδικά και εφημερίδες. Έχει παρουσιαστεί ως καλεσμένος σε πολλές εκπομπές για τη Μέση Ανατολή και Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Το 2010, πραγματοποίησε έρευνα νεώτερης ιστορίας ερευνώντας σχεδόν 1000 βιβλία για την Τουρκική Δημοκρατία, τον Κεμαλισμό και τη Θρησκεία. Επικεντρώθηκε στη Θρησκεία του Χανιφισμού και στο Επαναστατικό Ισλάμ και έδωσε πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια.

Παρακολούθησε στενά τις Αραβικές Επαναστάσεις που ξεκίνησαν εκείνη την εποχή.

Τον Αύγουστο του 2011, εισήλθε στη Χάμα και στι Ιντλίμπ, οι οποίες βρίσκονταν υπό βομβαρδισμό. Ήταν ο πρώτος Τούρκος δημοσιογράφος που πήγε στην περιοχή κατά τη διάρκεια της Συριακής Επανάστασης. Βρέθηκε στη Συρία πολλές φορές είχε συναντήσεις με ανώτερα στελέχη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου.

Μετά το πραξικόπημα στην Αίγυπτο, ταξίδεψε στο Κάιρο και επικοινώνησε με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, ανέλαβε δράση στην πλατεία Rabia Adeviye και μετέφερε πληροφορίες στην Τουρκία μέσω ζωντανών διαδικτυακών συνδέσεων. Είναι ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας analizmerkezi.com.

Υποχρέωση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων να εξουδετερώσουν την πολιτική της Τουρκίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube