REAL TIME |

Weather Icon

Κούρδισσα πολιτική κρατούμενη στην Τουρκία βασανίστηκε και βιάστηκε

Κούρδισσα πολιτική κρατούμενη στην Τουρκία βασανίστηκε και βιάστηκε

Η πολιτική κρατούμενη Garibe Gezer υπέστη βασανιστήρια και υπεβλήθη σε σεξουαλική βία στις φυλακές Kandira.

Μια νέα υπόθεση βασανιστηρίων και σεξουαλικής βίας με θύματα πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία ήρθε στο φως μέσω ανακοινώσεως και κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας που πήραν 22 γυναίκες βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Η  Garibe Gezer, πολιτική κρατούμενη κουρδικής καταγωγής, η οποία συνελήφθη το 2016 κρατείται έκτοτε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Νο 1 στην Kandira.  Οδηγήθηκε εκεί στις 15 Μαρτίου του έτους 2021 κατόπιν κρατήσεώς της στο Καϊσέρι.

Οι δεσμοφύλακες την κλωτσούσαν στην πλάτη

Σύμφωνα με την αναφορά της κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας των βουλευτών του HDP η Gezer κρατήθηκε σε απομόνωση για 22 ημέρες μετά την μεταγωγή της. Ύστερα από διαμαρτυρία της οδηγήθηκε βιαίως σε «ειδικό κελί», όπου στις 24 Μαΐου άντρες και γυναίκες δεσμοφύλακες εισέβαλαν και την χτύπησαν. Ενώ οι γυναίκες της κρατούσαν τα χέρια, οι άντρες την κλωτσούσαν στην πλάτη με τις μπότες, κάτι που συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά.

Την έσερναν γυμνή στους διαδρόμους της αντρικής πτέρυγας των φυλακών

Οι γυναίκες βουλευτές του HDP συνέχισαν λέγοντας: «Της έσκισαν τα ρούχα  και την έσυραν ημίγυμνη μέσα  στην αντρική πτέρυγα. Μετά την οδήγησαν σε ένα εντελώς απομονωμένο «ειδικό κελί» με 24ωρη παρακολούθηση μέσω κάμερας. Εκεί βίωσε σεξουαλική βία στα χέρια των δεσμοφυλάκων».

Η απόπειρα αυτοκτονίας

Οι γυναίκες βουλευτές του HDP έγραψαν ότι εξαιτίας της σεξουαλικής βίας που υπέστη η Gezer, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και συνέχισαν δηλώνοντας: «Στο αναρρωτήριο κακομεταχειρίστηκαν την Gezer. Δεν υπήρχε ιατρική περίθαλψη. Μετά από τα τραυματικά αυτά γεγονότα, έκλεισαν την Gezer σε ένα μοναχικό κελί στο οποίο επιχείρησε να βάλει φωτιά στις 7 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να την πετάξουν ξανά στο «ειδικό κελί» για 24 ώρες. Σε συνομιλία που είχαμε με την οικογένειά της, μας είπαν ότι της επεβλήθη ποινή απομόνωσης διαρκείας πέντε ημερών και ότι σε βάρος της κινούνται περαιτέρω πειθαρχικές διαδικασίες. Ορισμένες από τις επιστολές της Gezer λογοκρίνονται ενώ κάποιες άλλες δεν φτάνουν ποτέ στον παραλήπτη. Αν και αυτές οι καταγγελίες είναι γνωστές εδώ και αρκετό καιρό, δεν έχει ξεκινήσει κάποια έρευνα από την εισαγγελία και δεν έχουν ληφθεί μέτρα κατά των υπευθύνων.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: http://mezopotamyaajansi29.com/en/NEWS/content/view/150482

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube