REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τρομοκρατία 5 Νοεμβρίου 2021

Καυτή συμφωνία Πούτιν/Άσαντ;

Καυτή συμφωνία Πούτιν/Άσαντ;
5 Νοεμβρίου 2021 09:51 UTC

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο, Avia-Pro, η Μόσχα και η Δαμασκός έχουν συνάψει συμφωνία για τον πλήρη καθαρισμό της Ιντλίμπ από την παρουσία τρομοκρατών και τουρκικών στρατευμάτων, όποια και να είναι η γνώμη του Ερντογάν.

Ρώσοι και Σύροι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν συνάντηση όπου κατέληξαν σε συμφωνία για την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ιντλίμπ τους πρώτους δύο ή τρεις μήνες του επόμενου έτους για να καθαρίσουν την επαρχία από την παρουσία τρομοκρατών.Το βρώμικο κόλπο του ΝΑΤΟ για να αποτρέψει την επανεκλογή του Άσαντ;

Εφόσον ο Τούρκος ηγεμόνας αποφάσισε ανεξάρτητα να διεξάγει επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, τόσο η ρωσική όσο και η συριακή πλευρά αποφάσισαν να μην τον ενημερώσουν για αυτήν την επιχείρηση.

Στη Συρία κυκλοφορούν φήμες ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τουρκορωσικής στρατιωτικής συνάντησης, η ρωσική πλευρά φέρεται να είπε στους Τούρκους ότι η Ιντλίμπ θα καθαριστεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες (παρά την παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων). Ωστόσο, ο χρόνος της επιχείρησης δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Μάλλον το 2022.

Από της σύναψης των συμφωνιών μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει καμία από τις υποχρεώσεις της. Την ίδια ώρα, η τουρκική πλευρά έχει αναπτύξει περισσότερες ενισχύσεις στην Ιντλίμπ. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε ότι τα «Λευκά Κράνη», μια αμφιλεγόμενη οργάνωση που συνδέεται με το Μέτωπο αλ-Νούσρα και που χρηματοδοτείται από τη Δύση, σχεδιάζει να εξαπολύσει άλλη μια υπό ψευδή σημαία χημική επίθεση εναντίον αμάχων στην επαρχία της Ιντλίμπ, με στόχο να την αποδίδει στην κυβέρνηση. της Δαμασκού, μάθαμε από την αμερικανική στρατιωτική ιστοσελίδα South Front. Οι Μπάιντεν / Όστιν ετοιμάζουν χημική ψευδή σημαία

«Το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση των Αντικρουόμενων Μερών στη Συρία έχει λάβει αναφορές ότι μέλη της λεγόμενης ανθρωπιστικής οργάνωσης Λευκά Κράνη (White Helmets) σχεδιάζουν επίθεση σε αστικές εγκαταστάσεις με στόχο να κατηγορηθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις και να αμαυρώθει η εικόνα τους», είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής. του κέντρου, αντιναύαρχος Alexander Vadim Kulit, την Πέμπτη.

Πρόσθεσε ότι είχαν στρατολογηθεί άτομα από τις περιφέρειες Kafr Kermin και Sarmada της επαρχίας της Ιντλίμπ για να συμμετάσχουν σε ψεύδη βίντεο αναφορά.Νέο χημικό σενάριο, αυτή τη φορά στο Χαλέπι;

Επί του παρόντος, οι τρομοκράτες που δραστηριοποιούνται στην Ιντλίμπ, οι οποίοι συνεχίζουν να παραβιάζουν την εκεχειρία που διαπραγματευτήκαν η Ρωσία και η Τουρκία πέρυσι, προετοιμάζονται για μια πιθανή επίθεση στον συριακό στρατό και τους συμμάχους του.

Η ομάδα των Λευκών Κρανών, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι μια ανθρωπιστική ΜΚΟ, είναι γνωστή για το συντονισμό της με τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία για τη διεξαγωγή οργανωμένων χημικών επιθέσεων που έχουν χρησιμεύσει ως πρόσχημα για στρατιωτικά πλήγματα από τον στρατιωτικό συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ από το 2014.

Στις 14 Απριλίου 2018, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών μετά από υποτιθέμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα βορειανατολικά της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Η ύποπτη αυτή επίθεση είχε αναφερθεί από την ομάδα των Λευκών Κρανών, η οποία δημοσίευσε βίντεο που τους δείχνουν να περιθάλπουν θύματα.

Για την ιστορία, η Συρία παρέδωσε το απόθεμα χημικών όπλων της το 2014 σε μια κοινή αποστολή με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), ο οποίος επέβλεπε την καταστροφή του οπλοστασίου.

Parstoday

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube