Weather Icon

Αγαπητέ ανεμβολίαστε…

Αγαπητέ ανεμβολίαστε…

Πριν γεννηθείς, είχες όλες τις πιθανότητες εναντίον σου. Ο πατέρας σου, στη ζωή του, παρήγαγε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο σπερματοζωάρια. Η μητέρα σου είχε περίπου 400 ωάρια. Η πιθανότητα αυτοί οι δύο άνθρωποι, ανάμεσα στα δισεκατομμύρια που κυκλοφορούν στον κόσμο, να γίνουν ζευγάρι, και τη συγκεκριμένη στιγμή το συγκεκριμένο σπερματοζωάριο να συναντήσει το συγκεκριμένο ωάριο και να δημιουργήσουν εσένα, είναι μικρότερη κι από το να κερδίζει κάποιος όλα τα τζόκερ στη σειρά!

Του Θάνου Τζήμερου

Όμως, συνέβη. Κι από τότε παίζεις με τα ποσοστά και τις πιθανότητες. Έχοντας, με τη βοήθεια της επιστήμης, το πάνω χέρι. Πιθανότητα αποβολής σε διαπιστωμένη κύηση: 20%. Πιθανότητα θανάτου νεογνού στη γέννα: 2,63‰. Πιθανότητα θανάτου την πρώτη εβδομάδα της ζωής: 5,66‰. Στην Ελλάδα, αυτά. Στην Αφρική, χωρίς την επιστήμη, ο θάνατος θερίζει από την πρώτη μέρα της ζωής.

Δεν υπάρχει καμμία επιλογή μας που να μην σχετίζεται με την πιθανότητα θανάτου. Κάθε φορά που βγαίνεις έξω, μπορεί σε χτυπήσει από κεραυνός μέχρι μετεωρίτης. Και στο σπίτι να μείνεις, μπορεί να πας από σεισμούς, ηλεκτροπληξίες, πυρκαγιές, πεσίματα. Όλα υπάρχει πιθανότητα να συμβούν, ακόμα και να πεθάνεις στα γέλια, κυριολεκτικά – αν έχεις “σύνδρομο μακρού QT”. Και για να… χαλαρώσουμε λιγάκι, η πιθανότητα μετά από 100 χρόνια (τα έβαλα μπόλικα) να μην ζει κανένας, από εμένα που το έγραψα κι από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο είναι 100%.

Μέσα σ’ όλα αυτά ενέσκηψε και ο κορωνοϊός. Κι άρχισε ένα καινούργιο γαϊτανάκι πιθανοτήτων. Υπάρχει πιθανότητα να αρρωστήσει από κορωνοϊό ένας εμβολιασμένος; Ναι: 0,4%. Δηλαδή στους 1000 εμβολιασμένους θα νοσήσουν 4.

Υπάρχει πιθανότητα να πεθάνει;

Ναι: μία στα 2.000.000.

Υπάρχει πιθανότητα να παρουσιάσει θρόμβωση κάποιος μετά από εμβόλιο της Astra Zeneca; Ναι, μία στις 500.000.

Υπάρχει πιθανότητα να πεθάνει; Ναι, μία στα 2.000.000.

Κανένα εμβόλιο και κανένα φάρμακο δεν μας κάνει αθάνατους. Αλλά, πες μου, αγαπητέ ανεμβολίαστε: αν ερχόταν ο Χάρος να διαλέξει ποιους θα πάρει από δύο ομάδες ανθρώπων, από την πρώτη 2 στους 10 κι από τη δεύτερη 2 στα 4.000.000, σε ποια ομάδα θα ήθελες να βρίσκεσαι;

20% είναι η πιθανότητα να αποδημήσουν εις Κύριον οι άνω των 80 ετών, αν προσβληθούν από κορωνοϊό. 2 στους 10. Σε μικρότερες ηλικίες είναι μικρότερη. Όμως, ακόμα και ένας 20άρης ανεμβολίαστος, υγιής, χωρίς υποκείμενα νοσήματα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει από κορωνοϊό από έναν 80άρη εμβολιασμένο.

Και μην ξεχνάς: οι πιθανότητες να προσβληθεί από κορωνοϊό ένας ανεμβολίαστος σε βάθος χρόνου είναι 100%. Όσο και να προφυλάγεσαι, αν δεν εξαλειφθεί ο ιός, κάποτε θα μολυνθείς.

Ξέρω, τις φοβάσαι τις πιθανότητες. Νομίζεις ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν φοβόμαστε; Κι εγώ φοβήθηκα όταν έκανα το εμβόλιο και φοβάμαι κάθε φορά που οδηγώ μην έρθει κανένας γκαζωμένος σουρωμένος επάνω μου και φοβάμαι όταν μπαίνω σε αεροπλάνο να μην είμαι από τις περιπτώσεις που θα αναλύουν στο National Geographic στη σειρά “Seconds from Disaster”.

Αλλά έτσι περνάει η ζωή μας μέχρι το τέλος της: μέσα στο φόβο, που λέει κι ο “Στρατιώτης ποιητής”, με παρηγοριά τη λογική. Και η λογική εδώ είναι ξεκάθαρη. Πάρε λοιπόν απόφαση και διάλεξε ομάδα. Αθάνατος δεν είναι κανένας μας.

“Πήρα” θα μου πεις. Θέλω να είμαι στην ομάδα από την οποία ο Χάρος θα διαλέξει 1 στους 100 κι όχι 1 στα 2.000.000. Ακατανόητη η απόφασή σου, αλλά σεβαστή. Πάμε τώρα στα δύσκολα.

Αν, χτύπα ξύλο, αρρωστήσεις και χρειαστείς ΜΕΘ ποιος θα την πληρώσει; Το σύστημα υγείας δεν έχει λεφτόδεντρα. Διαχειρίζεται τα χρήματα των φορολογουμένων και ο κορωνοϊός υπήρξε ένα extra κόστος, που μας φέσωσε σε δύο χρόνια με πάνω από 40 δις. 1500 ευρώ τη μέρα κοστίζει μία κλίνη σε ΜΕΘ.

Όταν ακούς “500 διασωληνωμένοι σήμερα” να το υπολογίζεις και σε λεφτά: 750.000 ευρώ μείον το ταμείον.

Το σύστημα υγείας σού έδωσε τη δυνατότητα να προστατευθείς με 15 ευρώ. Τόσο κάνουν περίπου οι δύο δόσεις του εμβολίου. Δεν το προτίμησες. Έχεις ευθύνη για την επιλογή σου, δεν συμφωνείς; Γιατί να την πληρώσω εγώ;

για τη συνέχεια ThePresident

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube