Weather Icon
Υγεία 3 Οκτωβρίου 2021

H «τροφή του μέλλοντος» παρασκευάζεται στην Ελλάδα, με συστατικό από το αιγοπρόβειο γάλα

H «τροφή του μέλλοντος» παρασκευάζεται στην Ελλάδα, με συστατικό από το αιγοπρόβειο γάλα

Στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 6.000 είδη και υποείδη φυτών σύμφωνα με σχετική έκθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος (2014). Η βιοποικιλότητα της χώρας αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο και έτσι το έδαφος είναι εύφορο για «πράσινη καινοτομία». Ομάδα από γιατρούς, βιοφυσικούς, διατροφολόγους και εργοφυσιολόγους δημιούργησε μια νεοφυή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και αξιοποιεί μόνο ελληνικές πρώτες ύλες.

Τα τρόφιμα που παρασκευάζουν έχουν μια ειδοποιό διαφορά: βασικό συστατικό τους είναι ο ορός πρωτεΐνης αιγοπρόβειου γάλακτος που έχει υψηλή διατροφική αξία. Μέχρι πρότινος τα τυροκομεία πετούσαν αυτό το υποπροϊόν μετά την παρασκευή φέτας.

«Αν αυτό το υποπροϊόν διοχετευτεί στα απόβλητα έχει ένα πολύ υψηλό τοξικό φορτίο και δημιουργεί αρνητικές επιπτώσεις, είτε με την αποστράγγισή του στον υδροφόρο ορίζοντα, είτε με την διοχεύτευσή του στο οποιοδήποτε σύστημα αποβλήτων», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκτελεστική διευθύντρια της νεοφυούς επιχείρησης ΙΜΟΝ Ειρήνη Πατσιούρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube