H «τροφή του μέλλοντος» παρασκευάζεται στην Ελλάδα, με συστατικό από το αιγοπρόβειο γάλα
Στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 6.000 είδη και υποείδη φυτών σύμφωνα με σχετική έκθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος (2014). Η βιοποικιλότητα της χώρας αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο και έτσι το έδαφος είναι εύφορο για «πράσινη καινοτομία». Ομάδα από γιατρούς, βιοφυσικούς, διατροφολόγους και εργοφυσιολόγους δημιούργησε μια νεοφυή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και αξιοποιεί μόνο ελληνικές πρώτες ύλες.
Τα τρόφιμα που παρασκευάζουν έχουν μια ειδοποιό διαφορά: βασικό συστατικό τους είναι ο ορός πρωτεΐνης αιγοπρόβειου γάλακτος που έχει υψηλή διατροφική αξία. Μέχρι πρότινος τα τυροκομεία πετούσαν αυτό το υποπροϊόν μετά την παρασκευή φέτας.
«Αν αυτό το υποπροϊόν διοχετευτεί στα απόβλητα έχει ένα πολύ υψηλό τοξικό φορτίο και δημιουργεί αρνητικές επιπτώσεις, είτε με την αποστράγγισή του στον υδροφόρο ορίζοντα, είτε με την διοχεύτευσή του στο οποιοδήποτε σύστημα αποβλήτων», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκτελεστική διευθύντρια της νεοφυούς επιχείρησης ΙΜΟΝ Ειρήνη Πατσιούρα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontosnews.gr