Weather Icon

«Κεντώντας τη Μνήμη»: Ένα ταξίδι συγκίνησης και νοσταλγίας στο μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών

«Κεντώντας τη Μνήμη»: Ένα ταξίδι συγκίνησης και νοσταλγίας στο μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών

Περιλαμβάνει περισσότερα από 1.200 εκθέματα που σχετίζονται με τη λαογραφία αλλά και με την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού

Περισσότερα από 1.200 εκθέματα, ζωντανά κομμάτια της πλουσιότατης ιστορίας αλλά και της λαογραφίας του ποντιακού ελληνισμού, και κυρίως της περιοχής της Τραπεζούντας, έχουν βρει περίοπτη θέση και δημιουργούν αισθήματα συγκίνησης, νοσταλγίας αλλά και θαυμασμού στους επισκέπτες του μουσείου της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 107 στη Θεσσαλονίκη.

«Κεντώντας τη Μνήμη» είναι το όνομα του μουσείου που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και κυρίως περισσή αγάπη από τις κυρίες της Μέριμνας, στις αρχές του αιώνα που διανύουμε.

Ένας χώρος-ταξίδι στην καθημερινότητα των Ποντίων στην ιστορική πατρίδα η οποία σκιαγραφείται ξεκάθαρα στα μάτια του επισκέπτη μέσα από τα απλά αλλά τόσο μεγάλης συναισθηματικής αξίας καθημερινά αντικείμενα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube