Weather Icon

Τούρκος ακαδημαϊκός σε ρωσικό ΜΜΕ: Αν η Ρωσία αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, θα βρεθεί λύση για την Κριμαία

Τούρκος ακαδημαϊκός σε ρωσικό ΜΜΕ: Αν η Ρωσία αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, θα βρεθεί λύση για την Κριμαία

Χασάν Ουνάλ: Ίσως βρεθεί συμφωνία για την Κριμαία αν η Ρωσία αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

Η Ρωσία και η Τουρκία θα μπορούσαν να βρεθούν σε θέση να συμφωνήσουν σχετικά με το καθεστώς της Κριμαίας εάν η Μόσχα συμφωνούσε να αναγνωρίσει τα κατεχόμενα ως ανεξάρτητο κράτος, δήλωσε ο καθηγητής του τουρκικού Πανεπιστημίου του Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη, Χασάν Ουνάλ, στο ρωσικό Lenta.ru.

Κάλεσε τη Ρωσία να γίνει μπροστάρης του κινήματος για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, καθώς “σε περίπτωση ενοποίησης, η Κύπρος θα μπορούσε να γίνει μέρος του ΝΑΤΟ, το οποίο δεν είναι προς το συμφέρον της Μόσχας”.

“Η Ρωσία δεν χρειάζεται να αναγνωρίσει αμέσως τη δημοκρατία: αρκεί να μην παρεμβαίνει με άλλες χώρες στην τροχιά της και να ξεκινήσει το άμεσο εμπόριο με τη Βόρεια Κύπρο”, εξήγησε ο Ουνάλ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, σε αυτή την περίπτωση, η Τουρκία θα εγκαταλείψει τις δηλώσεις της σχετικά με την αναγνώριση της Κριμαίας ως επικράτειας της Ουκρανίας και οι τοπικές αεροπορικές εταιρείες θα συνεχίσουν τις απευθείας πτήσεις προς τη χερσόνησο.

Ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να φαίνεται μη υλοποιήσιμο λόγω των θέσεων και των δύο χωρών σχετικά με τα θέματα της Κριμαίας και της Κύπρου, σημείωσε ο καθηγητής. “Αλλά μην ξεχνάτε ότι οι πολιτικοί χρησιμοποιούν ρητορική για να πάρουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση διαπραγματεύσεων”, κατέληξε.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube