Weather Icon

Μονόδρομος η συνεργασία όλων των κατοίκων της Κύπρου, χριστιανών και μουσουλμάνων

Μονόδρομος η συνεργασία όλων των κατοίκων της Κύπρου, χριστιανών και μουσουλμάνων

Όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου πρέπει να ενωθούν εναντίον της τουρκικής επιβουλής

Η Θέση του “Φ”

ΤΟ γεγονός ότι Τουρκοκύπριοι πολιτικοί γύρισαν την πλάτη στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της παράνομης επίσκεψης του στα κατεχόμενα, ήταν μια σημαντική εξέλιξη, που θα πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα.

Κι αυτό γιατί γνωρίζουμε τις συνθήκες κατοχής τις οποίες βιώνουν οι Τουρκοκύπριοι αλλά και τη συμπεριφορά της κατοχικής δύναμης έναντι των όσων διαφωνούν. Αυτή η στάση πολιτικών δυνάμεων στα κατεχόμενα αποτελεί μια κίνηση αμφισβήτησης της τουρκικής παντοκρατορίας και των ενεργειών επιβολής. Προφανώς και η απουσία των κομμάτων αυτών από τη σύνοδο της ψευδοβουλής και τη φιέστα της παρέλασης έγινε για συγκεκριμένες ενέργειες της Άγκυρας, μετά και τις απελάσεις Τουρκοκυπρίων. Ωστόσο, αυτή η αντιπαράθεση αφορά και το Κυπριακό. Αφορά την ανάγκη να απαλλαγούν οι Τουρκοκύπριοι από τον ασφυκτικό καταπιεστικό κλοιό της κατοχικής δύναμης. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν απαλλαγούμε όλοι από την Τουρκία, από την κατοχή.

ΕΧΟΥΜΕ πολλές φορές επαναλάβει πως η Κυπριακή Δημοκρατία διαχρονικά δεν έχει διαμορφώσει πολιτική για τους Τουρκοκύπριους. Ούτε πριν το 1974 ούτε πρωτίστως και μετά. Και όταν αναφερόμαστε σε πολιτική εννοούμε συνολική, ολοκληρωμένη και όχι με σπασμωδικές κινήσεις. Ούτε, βέβαια, αναφερόμαστε στις επαναπροσεγγιστικές φιέστες, που διαχρονικά όχι μόνο δεν απέδωσαν αλλά έχουν ενισχύσει τη λογική της πλάι-πλάι διαβίωσης. Με τους Τουρκοκύπριους το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργηθεί ένα αντικατοχικό μέτωπο. Ένα μέτωπο όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων και Μαρωνιτών κατά της τουρκικής κατοχής, για απελευθέρωση της πατρίδας, την πλήρη απεξάρτησή της από τρίτους.

ΕΙΝΑΙ, κατά την άποψή μας, ευθύνη όλων να απαλλαγούμε από την κατοχή. Αυτό είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι, κατά την άποψή μας, ευθύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας να πείσουν τους Τουρκοκύπριους ότι, για παράδειγμα, μια συμφωνία στο Κυπριακό για δύο κράτη, δεν τους εξυπηρετεί. Πρέπει να αντιληφθούν οι Τουρκοκύπριοι και να το συνειδητοποιήσουν πως μια συμφωνία για συνομοσπονδιακό μοντέλο δεν τους συμφέρει καθώς δεν τους διασφαλίζει το μέλλον και προδιαγράφει την εσαεί διαιώνιση του διαχωρισμού. Το μέλλον τους δεν είναι να παραμείνουν εσαεί αιχμάλωτοι της κατοχικής Τουρκίας. Το μέλλον τους είναι ευρωπαϊκό και μέσα από την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΓΙΑ την Κύπρο, για τους πολίτες της, μετά και τις νέες προκλητικές ενέργειες επιβολής τετελεσμένων από τουρκικής πλευράς στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ο στόχος είναι συγκεκριμένος: Λύση μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την εξουδετέρωση των τουρκικών επιδιώξεων. Όταν αναφερόμαστε σε λύση εννοούμε πως αυτό σημαίνει μια συμφωνία χωρίς την Τουρκία. Χωρίς εξαρτήσεις από τρίτους.

Όταν αναφερόμαστε σε λύση εννοούμε πως η χώρα θα λειτουργεί κανονικά, χωρίς στρεβλώσεις που θα διαιωνίζονται από την έλλειψη δημοκρατίας και περιορισμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των πολιτών. Αυτό θα λειτουργήσει ώστε να έχει μέλλον και προοπτική αυτή η χώρα, η πατρίδα μας. Οι επιλογές μας δεν είναι πολλές. Εάν δεν θέλουμε το διαχωρισμό, τον διαρκή έλεγχο από την Τουρκία, τη συνέχιση εν πολλοίς της κατοχής, τότε η συνεργασία είναι μονόδρομος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube