Weather Icon

Η Τουρκία παίζει… μπάλα με τα Rafale! Τί δουλειά έχει ο Ερντογάν στο Μουντιάλ του Κατάρ;

Η Τουρκία παίζει… μπάλα με τα Rafale! Τί δουλειά έχει ο Ερντογάν στο Μουντιάλ του Κατάρ;

Ενεργός ο ρόλος της Τουρκίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι λάτρης του ποδοσφαίρου. Εκτός ότι υπήρξε ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε, η Μπασάκσεχιρ, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας το 2020, θεωρείται «ομάδα του», αφού οι ιδιοκτήτες και οι χορηγοί της ομάδας, πέρα από τη στρογγυλή θεά, λατρεύουν επίσης το AKP, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Γράφει ο Γεωπόλδος

Πρόσφατα είδαμε τον Ερντογάν να παρακολουθεί το παιχνίδι της Εθνικής Τουρκίας με την Ουαλία στο Μπακού για το Euro 2020. Η παρουσία του όμως δεν έφερε γούρι στο ομοσπονδιακό συγκρότημα της χώρας του, το οποίο ηττήθηκε από τους Βρετανούς και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

Λίγο πιο πριν ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ επισκεπτόταν τον Σουσί όπου ανακοίνωσε το άνοιγμα προξενείου και την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής τουρκικών πολεμικών drones, των μη επανδρωμένων ιπτάμενων αεροσκαφών που έκριναν τον πόλεμο των 44 ημερών στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) υπέρ των Αζέρων.

Ο «Σουλτάνος» που πρόσφατα παραδέχτηκε σε μία αποστροφή του λόγου του, ότι η Τουρκία αποσταθεροποιεί τη Συρία, είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Οι τουρκικές business θα αγγίξουν και το ποδόσφαιρο…

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε…

Διαβάστε τη συνέχεια στο Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube