Weather Icon
Απόψεις , Διαφθορά , Κύπρος 7 Ιουνίου 2021

Ο λαός δεν έστειλε ηχηρό μήνυμα

Ο λαός δεν έστειλε ηχηρό μήνυμα

Mιχάλης Ιγνατίου   

Οι πολίτες της Κύπρου διέπραξαν ένα μεγάλο λάθος την περασμένη Κυριακή. Και ας μην παραπονούνται για το γεγονός ότι οι πολιτικοί μονίμως τους αγνοούν, και μονίμως -μερικοί εξ αυτών- εκμεταλλεύονται τον κρατικό πλούτο και παραμένουν ατιμώρητοι.

Δυστυχώς, οι πολίτες δεν έστειλαν το ηχηρό μήνυμα, που αναμέναμε, στους πολιτικούς για την άνευ προηγουμένου διαφθορά που σαρώνει το νησί. Και όταν λέμε δεν τιμώρησαν τους πολιτικούς, εννοούμε βεβαίως πρωτίστως το κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και φυσικά τους «αμόλυντους» του ΑΚΕΛ. Τα λόγια μας δεν πρέπει να τα μασάμε.

Ο ΔΗΣΥ είναι το κόμμα από το οποίο προέρχεται ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει κατηγορηθεί δημόσια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για διαφθορά. Παρόμοιες κατηγορίες ακούστηκαν… ψιθυριστά και για ανώτερα στελέχη του δεξιού κόμματος. Παρ’ όλα αυτά, ενώ απώλεσαν δυνάμεις στις βουλευτικές εκλογές ο Αβέρωφ Νεοφύτου και το κόμμα του, ΔΕΝ τιμωρήθηκαν όπως τους έπρεπε. Και αυτό θα εκληφθεί από τους ενδιαφερόμενους πολιτικούς ως σήμα ατιμωρησίας. Ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς συνέπειες.

Οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ, επειδή ακόμα ζουν στον… ψυχρό πόλεμο, ψήφισαν εναντίον του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, αντί να ψηφίσουν εναντίον της διαφθοράς και να καθαρίσουν τον στάβλο του Αυγεία.

Βέβαια, οι οπαδοί του «κομμουνιστικού» κόμματος φέρθηκαν χειρότερα από τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ. Στο ΑΚΕΛ επίσης υπάρχει διαφθορά, αλλά τα «αρνιά» και εκεί, δεν καταλαβαίνουν τίποτα… Προσπάθησαν να στηρίξουν τον Άντρο Κυπριανού και την ομάδα του, αντί να τους δώσουν ακόμα πιο ισχυρό μπάτσο. Η αλήθεια είναι ότι η ήττα της ηγετικής ομάδας είναι ιστορική. Ας μην τη μειώνουμε. Αλλά, λόγω ακριβώς της πολιτικής διαφθοράς περιμέναμε ακόμα… καλύτερα αποτελέσματα. Και εννοώ χειρότερα και για το ΑΚΕΛ και για τον ΔΗΣΥ.

Πρόκειται για δύο κόμματα που έχουν ταλαιπωρήσει την Κύπρο και το λαό της. Εγκλώβισαν χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι μετατράπηκαν σε πιστούς οπαδούς, με την… ελπίδα ότι θα διορίσουν τα παιδιά τους στο δημόσιο. Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων εξαπάτησαν τους ανθρώπους που τους πίστεψαν. Τους χρησιμοποίησαν με τον χειρότερο τρόπο και για το εθνικό μας θέμα. Για να λένε στις πρεσβείες «α, μην ανησυχείτε, ελέγχουμε την πλειοψηφία του λαού».

Να, όμως, που ΔΕΝ ελέγχουν πια το λαό. Αν και νόμιζαν ότι τον έλεγχαν στο δημοψήφισμα του 2004. Και τότε, έφαγαν ένα τεράστιο χαστούκι και ήταν όλο δικό τους. Οι οπαδοί-«αρνιά», τους εγκατέλειψαν και δεν δέχθηκαν τις εντολές της ηγεσίας για να παραδοθεί η Κύπρος στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας: Δηλαδή, ο κατεχόμενος βορράς να μετατραπεί με την υπογραφή μας σε προτεκτοράτο της Τουρκίας και οι ελεύθερες περιοχές να ελέγχονται από την κατοχική δύναμη.

Αυτή τη λύση υποστηρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα, ο δεξιός ΔΗΣΥ και το «κομμουνιστικό» ΑΚΕΛ, αλλά οι οπαδοί τους έχουν τυφλωθεί.

Έγινε μεγάλη συζήτηση επειδή το «κομμουνιστικό» κόμμα καταποντίστηκε ενώ, αντίθετα, ο ΔΗΣΥ συγκράτησε κάπως τις δυνάμεις του. Υπάρχει εξήγηση: Το ΑΚΕΛ δεν είχε Νίκο Αναστασιάδη. Επειδή ο Αβέρωφ Νεοφύτου μπορεί να νομίζει ότι είναι η δική του «σοφία», που διέσωσε τον ΔΗΣΥ, η αλήθεια που δεν κρύβεται είναι ότι ο σημερινός πρόεδρος της Κύπρου, πήρε στους ώμους του τον προεκλογικό αγώνα και κέρδισε τις βουλευτικές για τον ΔΗΣΥ. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, οι κομματικές ανακοινώσεις «έφευγαν» από το Προεδρικό Μέγαρο, όχι από το γραφείο του προέδρου του κόμματος.

Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; Ο κ. Αναστασιάδης δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στον γνωστό και ως «σουπιά» πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο οποίος έδειξε τάσεις αποστασιοποίησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έλεγε διάφορα δεξιά και αριστερά αφήνοντας το… μελάνι να τρέχει, για τον Ν. Αναστασιάδης. Οπότε έπρεπε να επανέλθει στην τάξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το ανέλπιστο αποτέλεσμα, ο κ. Νεοφύτου έσπευσε τρέχοντας στο γραφείο του κ. Αναστασιάδη για να υποβάλει τα σέβη του στον Αρχηγό. Να σας πω τι μου θύμισε η φάση… Τις άγριες νύχτες στο Σικάγο. Όταν ο Αρχηγός αποφάσιζε και διέταζε. Ο κ. Αναστασιάδης, λοιπόν, έπαιξε στον κομματικό αγώνα και κέρδισε.

Εκτός της διάσωσης των ποσοστών του ΔΗΣΥ, εξέλεξε και το κόμμα του Μάριου Καρογιάν, ο οποίος δήλωσε αντισυστημικός, ο αθεόφοβος. Θα ανοίξουν οι κρουνοί του ουρανού να τον πλακώσουν. Αντισυστημικός ο κ. Καρογιάν; Ο Μάριος Καρογιάν, ο οποίος είναι ίσως ο μόνος πολιτικός, ο οποίος είναι γέννημα-θρέμμα του κομματικού σωλήνα. Σε όλη του τη ζωή εργάστηκε στα κόμματα, στη Βουλή και στο Προεδρικό Μέγαρο. Τον έτρεφε το κράτος…

Εν πάση περιπτώσει… Το κόμμα του κ. Καρογιάν ανήκει και αυτό στη σφαίρα επιρροής του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος αποδεικνύεται «μάστερ» στο πολιτικό παιγνίδι της Κύπρου. Εκτοξεύθηκαν εναντίον του μύριες κατηγορίες. Και από τους αντιπάλους του και από συνάδελφους δημοσιογράφους. Το ΑΚΕΛ οργάνωσε μέσω των περίεργων οργανώσεων του διαδηλώσεις εναντίον του. Αυτοί οι αστείοι οι «Ως Δαμέ», καθοδηγούμενοι από το «κομμουνιστικό» κόμμα, κατέβασαν κόσμο στους δρόμους εν μέσω πανδημίας, για να πλήξουν τον κ. Αναστασιάδη. Ξέχασαν ότι ο κ. Τζιοβάνης ήταν βουλευτής του ΑΚΕΛ…

Ακούσαμε φρικτές κουβέντες για τον Κύπριο πρόεδρο. Η χειρότερη κατηγορία ήταν ότι έβγαλε σε μετρητά από την Κύπρο 300 εκατομμύρια και τα έκρυψε στις Σεϊχέλλες. Δεν έχουμε ακόμα αποδείξεις, καθώς η δική μας έρευνα είναι σε εξέλιξη. Ερευνούμε, ως έχουμε υποχρέωση και άλλους πολιτικούς. Δικηγόρους και λογιστές, επίσης. Πρόκειται για φοβερό σύστημα που ελέγχει απόλυτα το νησί. Ελέγχει πολιτικούς. Δυστυχώς ελέγχει και πολλά media. Και όταν ελέγχονται τα μέσα ενημέρωσης, το πολιτικό σύστημα παραμένει ανεξέλεγκτο.

Δυστυχώς, οι πολίτες δεν έπραξαν το καθήκον τους σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές. Η διαφθορά ζει και βασιλεύει και την Κύπρο θα κυριέψει. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και γενικά το σύστημα τους, είναι ένα επικίνδυνο εκρηκτικό μείγμα. Μπορούν να κάνουν και αυτό που φαντάζεστε για να σωθούν. Παρακολουθήσαμε σκηνές που μας θύμισαν μαφία…

Οι ξένοι, ειδικά οι Βρετανοί, τους γνωρίζουν καλά. Και τους κρατούν γερά. Όταν φτάσει η μεγάλη ώρα του Κυπριακού, θα τους εκβιάσουν. Δυστυχώς ο λαός έκανε λάθος, που δεν τους έστειλε όλους στα σπίτια τους…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όπως θα αντιληφθήκατε φίλοι αναγνώστες, στο παραπάνω κείμενο δεν ασχολήθηκα με την «παιδική χαρά» του ΔΗΚΟ. Θα αφιερώσω στο εν λόγω κόμμα το υστερόγραφο… Το ΔΗΚΟ κατηγορήθηκε ότι ήταν ένα αμαρτωλό κόμμα. Υποστηρίχθηκε ότι από την ίδρυση του… «δίδαξε» τη λαμογιά και τη διαφθορά. Καταγγέλθηκε ότι επί κυβερνήσεων του Σπύρου Κυπριανού έγιναν φοβερά πράγματα: Ότι πολιτικοί που εισήλθαν πάμπτωχοι στην πολιτική, μετατράπηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη σε εκατομμυριούχους. Στο θέμα της λαμογιάς και των σκανδάλων, άρχισαν να αλλάζουν τα πράγματα όταν πήρε το κόμμα στα χέρια του ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος εισήλθε στο ΔΗΚΟ πάμπλουτος. Δεν είχε ανάγκη να τα «αρπάξει». Ο γιος του ο Νικόλας, ο οποίος δεν συμμετείχε ποτέ σε κυβερνήσεις, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για διαφθορά. Και όμως είδε τα ποσοστά του ΔΗΚΟ να καταρρέουν. Το γιατί το γνωρίζουν καλά στο κεντρώο κόμμα. Τα λάθη που εντοπίσαμε ήταν άπειρα. Το χειρότερο που συμβαίνει με το ΔΗΚΟ είναι ότι υποστηρίζει τη φιλοτουρκική διευθέτηση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται. Οι άνθρωποι που ανησυχούν για την τύχη της Κύπρου, και τρέμουν με τις πολιτικές του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, γιατί να τους εμπιστευθούν; Ποια είναι η διαφορά του ΔΗΚΟ από τους άλλους «διζωνικούς»; Και τι σημαίνει ότι υποστηρίζουν τη Διζωνική με το σωστό περιεχόμενο. Έγραφα προεκλογικά ότι αν αυξηθεί το ποσοστό του ακροδεξιού ΕΛΑΜ, τη μεγαλύτερη ευθύνη θα την έχει το ΔΗΚΟ. Και το πιστεύω ακράδαντα. Δεν είναι δυνατόν, ο Καρογιάν που τα΄χει κάνει πλακάκια με τον κ. Αναστασιάδη να ισχυρίζεται ότι έχει καλύτερες θέσεις στο Κυπριακό από το ΔΗΚΟ… Δεν έχετε κουκούτσι μυαλό;

Φίlenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube