Weather Icon

Επιστολή στον Μπλίνκεν για τους ηγέτες του ΡΚΚ

Επιστολή στον Μπλίνκεν για τους ηγέτες του ΡΚΚ

Οι ηγέτες του ΡΚΚ, Cemil Bayık, Murat Karayılan και Duran Kalkan 

Οι Κούρδοι ζητούν από τις ΗΠΑ να μην ταυτίζονται με την Τουρκία στο Κουρδικό

Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης της Ροζάβα έστειλε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ζητώντας την κατάργηση του της επικήρυξης για τη σύλληψη των ηγετικών προσώπων του PKK, Cemil Bayık, Duran Kalkan και Murat Karayılan, που εξέδωσαν οι ΗΠΑ.

Στην επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της επιτροπής, Meredith Tax, τον Γενικό Γραμματέα, Debbie Bookchin και τον Εκτελεστικό Διευθυντή, Özlem Gönder, αναφέρεται ότι η Επιτροπή εκφράζει την ελπίδα η κυβέρνηση Μπάιντεν να εγκαταλείψει τη αμφίσημη πολιτική που ακολουθούσε ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τους Κούρδους.

Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν στη συνέντευξη Τύπου στις 4 Φεβρουαρίου ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ θα βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην επιστολή αναφέρεται ότι η ανανέωση της επικήρυξης για τους ηγέτες του ΡΚΚ, Cemil Bayık, Duran Kalkan και Murat Karayılan, άνοιξε το δρόμο για την πρόσφατη δολοφονία της εικοσάχρονης Ντενίχ Ποϋράζ στην Τουρκία.

Επίσης, στην επιστολή που εστάλη σοτν υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν τονίζεται ότι η στρατηγική του Ερντογάν και του ΑΚΡ δεν εξυπηρετεί και έιναι αντίθετη στα συμφέροντα των ΗΠΑ και για το λόγο αυτόν δεν πρέπει να υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον.

Στην επιστολή υπενθυμίζονται επίσης ότι οι πολιτικές που ακολούθησαν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζουν το ISIS και τεκμηριώνεται η συνεργασία του με συμμορίες όπως η Ceyş el İslam και Sultan Murat Tugayları και παρατίθενται οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο Εδικός Απεσταλμένος του Λευκού Οίκου Brett McGurk, στην επιστολή παραίτησης που υπέβαλε στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ. Τότε είχε γράψει μεταξύ άλλων και τα εξής ο Brett McGurk: “Πολλές συριακές αντιπολιτευόμενες ομάδες υποστηρίζονται από την Τουρκία όχι για να πολεμήσουν εναντίον του ISIS, αλλά εναντίον των Κούρδων και αποτελούνται από εξτρεμιστές που δήλωσαν ανοιχτά την τάση τους να πολεμήσουν τους Κούρδους.”

Στην επιστολή, στην οποία αναφέρεται επίσης ότι το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά εθνική απελευθερωτική οργάνωση που υπέγραψε τη Σύμβαση της Γενεύης το 1995, ζητήθηκε η κατάργηση της επικήρυξης που αφορά στους ηγέτες του PKK.

/ ANF /

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube