Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Τουρκία 8 Ιουνίου 2021

«Μπλόκο» των ΗΠΑ στους S-400 της Τουρκίας: Ζητούν έγγραφη δέσμευση για τη μη ενεργοποίησή τους – Παράθυρο για άρση των κυρώσεων

«Μπλόκο» των ΗΠΑ στους S-400 της Τουρκίας: Ζητούν έγγραφη δέσμευση για τη μη ενεργοποίησή τους – Παράθυρο για άρση των κυρώσεων

Η Ουάσινγκτον ζήτησε γραπτή δέσμευση από την Τουρκία πως δεν έχει ενεργοποιήσει μέχρι σήμερα το σύστημα των S-400.

Λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει έγγραφη δέσμευση από την Άγκυρα για το θέμα των S-400, ανοίγοντας παράλληλα και παράθυρο για άρση των κυρώσεων.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Τουρκία, καθώς είναι δύσκολοι οι όροι που θέτουν οι ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον ζήτησε γραπτή δέσμευση από την Τουρκία πως δεν έχει ενεργοποιήσει μέχρι σήμερα το σύστημα των S-400. Επίσης θα ζητηθεί και ακόμα μία γραπτή δέσμευση πως δεν θα τους ενεργοποιήσει ποτέ στο μέλλον.

Την ίδια ώρα, στο ίδιο κείμενο θα γίνεται ξεκάθαρα η αναφορά πως η αδρανοποίηση των S-400 θα ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από Αμερικανούς αξιωματικούς.

Μόλις συνταχθεί αυτό το κείμενο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα το παρουσιάσει στο Κογκρέσο για να ζητήσει την άρση των κυρώσεων προς την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube