Weather Icon

Ο Ακάρ με ανεστραμμένη λογική – Λέει ότι η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες και προκλήσεις

Ο Ακάρ με ανεστραμμένη λογική – Λέει ότι η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες και προκλήσεις

Επιθετικούς τόνους κατά της Ελλάδας υιοθέτησε σε δηλώσεις του την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας για «ελληνικό σαμποτάζ» των «θετικών ενεργειών» της Άγκυρας.

«Οι Έλληνες γείτονές μας, με τις πράξεις και τη ρητορική τους, κάνουν κάθε προσπάθεια για να σαμποτάρουν τις θετικές ενέργειες (της Τουρκίας)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, προσθέτοντας:

«Με αυτές τις προβοκάτσιες, τις προκλήσεις και τη ρητορική, δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, νέα νάρκη στην προσπάθεια επανένωσης της Κύπρου έβαλαν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέρ της δημιουργίας δύο ξεχωριστών κρατών στο νησί.

«Αντί να χάνουμε χρόνο με προτάσεις που έχουν συμπληρώσει τη διάρκεια ζωής τους, τονίσαμε πως θα πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι στο νησί υπάρχουν ότι δύο ξεχωριστοί λαοί με διαφορετική θρησκεία, πολιτισμό, και γλώσσα: Δύο ξεχωριστά κράτη», είπε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας μέσω τηλεσύνδεσης στα εγκαίνια μιας αρδευτικής σήραγγας στα Κατεχόμενα.

«H λύση στην Κύπρο θα πρέπει να αναζητηθεί σύμφωνα με τα δεδομένα στο πεδίο κι όχι με όνειρα και ιδανικά. Aν γίνουν διαβουλεύσεις για την επίλυση θα πρέπει να γίνουν μεταξύ δυο κρατών κι όχι μεταξύ δυο κοινοτήτων», είπε, καθώς η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και δεκαετίες.

Υποσχέθηκε ακόμη ότι «δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν  τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στα κοιτάσματα ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου…  Πιστεύουμε πως θα έχουμε ευχάριστα νέα και από τις έρευνες μας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτά που είχαμε από τη Μαύρη Θάλασσα».

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube