Weather Icon
Γερμανία , Τουρκία 9 Μαΐου 2021

Η Γερμανία διερευνά 213 Τούρκους υπηκόους για είσοδο στη Γερμανία με ψεύτικα διαβατήρια υπηρεσίας

Η Γερμανία διερευνά 213 Τούρκους υπηκόους για είσοδο στη Γερμανία με ψεύτικα διαβατήρια υπηρεσίας

Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα εναντίον εκατοντάδων Τούρκων υπηκόων που είναι ύποπτοι διότι θεωρείται πως θα εισέλθουν στο έδαφος της Γερμανίας με διαβατήρια υπηρεσίας που αποκτήθηκαν παράνομα.

Αυτός ο τύπος διαβατηρίου επιτρέπει την είσοδο χωρίς βίζα σε πολλές χώρες και συνήθως εκδίδεται σε κυβερνητικούς υπαλλήλους που πρέπει να είναι στο εξωτερικό για την εκτέλεση επίσημων καθηκόντων καθώς και εθνικών αθλητών.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, η γερμανική αστυνομία γνώριζε τις παρατυπίες και παρακολούθησε ενεργά δραστηριότητες εμπορίας από το 2020, ενώ συνεργάστηκε στενά με τις τουρκικές αρχές. Έτσι, οι εισαγγελείς της Βαυαρίας, ειδικά αυτοί του Weiden, έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα άτομα που εμπλέκονται στις δραστηριότητες λαθρεμπορίου.

Ο γενικός εισαγγελέας του Weiden, Gerd Schäfer, εξήγησε ότι διεξήχθη άλλη έρευνα εναντίον 30 ατόμων που είναι ύποπτοι για λαθρεμπόριο 213 μεταναστών στη Γερμανία με την απόκτηση διαβατηρίων υπηρεσίας για να βοηθήσουν εκείνους που δεν έχουν επίσημα δικαίωμα να εισέλθουν στη Γερμανία.

Μια παρόμοια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ανόβερο, στην οποία εμπλέκεται ένα άτομο που φέρεται να έστειλε πλαστές προσκλήσεις σε 53 άτομα στη Μαλάτια, μια μεγάλη πόλη της Ανατολικής Ανατολίας, για να συμμετάσχει σε μια συνάντηση σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα. Όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς του Ανόβερου, 46 άτομα μπήκαν στη Γερμανία με λεωφορείο πριν εξαφανιστούν. Αργότερα, πέντε από αυτούς υπέβαλαν αίτηση ασύλου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παράνομες εξελίξεις στη χώρα, οι Γερμανοί πολιτικοί έχουν ζητήσει περισσότερη σαφήνεια, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com.

Από την άλλη πλευρά, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Yavuz Selim Kiran, από το κυβερνών κόμμα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο ανησυχίας, καθώς εξήγησε ότι η γερμανική αρχή είχε ενημερωθεί από την Τουρκία να «απορρίψει τις αιτήσεις ασύλου από ανθρώπους που είχαν κάνει κατάχρηση του γκρίζου διαβατηρίου, τους οποίους η Τουρκία θα επέστρεφε ανά πάσα στιγμή. “

Συνέχισε λέγοντας ότι τους τελευταίους έξι μήνες, οι αιτήσεις για βίζα υπηρεσίας έχουν απορριφθεί σε 4.496 άτομα. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι από τον συνολικό αριθμό ατόμων που έλαβαν γκρίζο διαβατήριο από το 2018, 109.000 αιτούντες, μόνο 804 από αυτούς δεν επέστρεψαν στην Τουρκία μετά τη λήξη του εγγράφου.

Μια παρόμοια υπόθεση αναφέρθηκε προηγουμένως, όπου τρία μέλη εγκληματικών ομάδων συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο περίπου 80 υπηκόων της Μέσης Ανατολής στη Γερμανία μέσω της Τουρκίας.

πηγή: schengenvisainfo

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube