Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 10 Μαΐου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ Φωτιά στο Όρος του Ναού στο πιο ιερό σύμβολο του Ισραήλ- πυρκαγιά στο αλ Ακσά!! ΒΙΝΤΕΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ Φωτιά στο Όρος του Ναού στο πιο ιερό σύμβολο του Ισραήλ- πυρκαγιά στο αλ Ακσά!! ΒΙΝΤΕΟ

Πριν από λίγο μεταφέρεται φωτιά στο Όρος του Ναού στο πιο ιερό σύμβολο του Ισραήλ.. άρπαξαν κάποια δέντρα και απλώνει….Άγνωστη η αιτία…Aραβικοί λογαριασμοί μεταδίδουν πως καίγεται δέντρο στο τέμενος Αλ Ακσά. Toυλάχιστον έτσι ξεκίνησε στη συνέχεια λαμπάδιασαν και παρακείμενα δέντρα. Για τεράστια φωτιά στην ανοιχτωσιά/πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ μιλά έγκριτος δημοσιογράφος επικαλούμενος το AFP.


Από την άλλη πλευρά κι φόντο τη φωτιά οι Ισραηλινοί έμπροσθεν του Τοίχους των Δακρύων συνεχίζουν αμέριμνοι σχεδόν τη γιορτή της κατάκτησης της πόλης….Σκηνή φανατισμού…

Εικόνα

Σκηνή φανατισμού ενώ η πυρκαγιά είναι δίπλα τους κατά μυριάδες συνεχίζουν τη γιορτή.Mάλιστα οι Ισραηλινοί φανατικοί πανηγυρίζουν που απειλείται άμεσα από την πυρκαγιά το αλ Ακσά. Η φωτιά είναι δίπλα από το Χρυσό Θόλο….Πηγές της αστυνομίας λένε ότι Παλαιστίνιοι πέταξαν μολότοφ κι έτσι ξεκίνησε αυτή η φωτιά …Οι Ισραηλινοί φανατικοί πανηγυρίζουν σύμφωνα με βίντεο και το εβραικό μέσο kan.Πυκνός μαύρος καπνός πάνω από τον Τοίχο των Δακρύων….

Πλάνα από δέντρα που καίγονται γύρω από το τζαμί Al Aqsa, ένα από τα πιο ιερά μέρη του Ισλάμ, εμφανίστηκε σε κοινωνικά δίκτυα.

Το τζαμί Al Aqsa είναι ένα από τα πιο διάσημα μουσουλμανικά ιερά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Μεταφρασμένo κατά κυριολεξίαν από τα αραβικά, το όνομα αυτού του τζαμιού είναι το “μακρινό τζαμί”. Το Al-Aqsa βρίσκεται στο όρος του Ναού, τη θέση του Ναού του Σολομώντα. ( γι αυτό οπανηγυρίζουν οι φανατικοί Εβραίοι δίπλα ακριβώς και με κίνδυνο της ζωής τους δεν εκκενώνουν το σημείο).Αυτός ο ναός καταστράφηκε πλήρως τον 1ο αιώνα, μετά την αποτυχημένη Εβραϊκή εξέγερση εναντίον των Ρωμαίων. Μετά την καταστροφή, οι Εβραίοι απαγορεύτηκε να εισέλθουν στην Ιερουσαλήμ. Μετά την κατάληψη του χριστιανικού βυζαντίου, η πόλη καταλήφθηκε από μουσουλμάνους, οι οποίοι έχτισαν ένα τζαμί στη θέση του πρώην Ναού. Το δυτικό τείχος που περιβάλλει το λόφο στον οποίο βρίσκεται τ’ Αλ Άκσα, θεωρείται το μόνο κατάλοιπο του ναού του Ηρώδη και αντιπροσωπεύει το ιερότερο μέρος για τους Εβραίους που το αποκαλούν Τείχος Δακρύων.

Εικόνα

dimpenews.com
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube