Weather Icon

Πού εξαφανίστηκε ο Αλίγιεφ; Έμεινε χωρίς αφέντη – Η Τουρκία εγκαταλείπει το Αζερμπαϊτζάν;

Πού εξαφανίστηκε ο Αλίγιεφ; Έμεινε χωρίς αφέντη – Η Τουρκία εγκαταλείπει το Αζερμπαϊτζάν;

Infoteka24.ru – Ο Αλίγιεφ καταλαβαίνει ότι δεν θα είναι δυνατόν πια να εξαπατήσει τον λαό που έκανε για πολύ καιρό- τους λέγοντας ψέματα, τρέφοντας τον λαό του με ψευδαισθήσεις για τη νίκη στον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αλλά θα έρθει η στιγμή της αλήθειας όταν θα είναι αναγκασμένος να εξηγήσει τον λαό του και ιδιαίτερα στους συγγενείς εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, πώς έγινε που «κέρδισε» το Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ), αλλά δεν κατέχει πλήρως τα εδάφη; Γιατί οι ενέργειες και τα κινήματα του «νικηφόρου στρατού» περιορίζονται στους Ρώσους ειρηνευτές;

Μέχρι στιγμής ο Αλίγιεφ έχει καταφέρει να πείσει τον λαό του ότι κέρδισαν στο Αρτσάχ, λέγοντάς τους κάθε είδους ψέματα. Αυτός κάνει τέτοιες ψευδείς και αντιφατικές δηλώσεις κάθε μέρα, κάνει απάνθρωπες και φασιστικές δηλώσεις εναντίον του Αρμενικού λαού, σαφής απόδειξη του οποίου είναι το πάρκο πολέμου «Τρόπαιο» στο Μπακού ή το γεγονός ότι ο Αλίγιεφ αρνείται με αγενή τρόπο να επιστρέψει όλους τους Αρμένιους αιχμάλωτους πολέμου.

Αλλά όλα έχουν τέλος, και ως εκ τούτου βάζοντας στην άκρη την αλαζονεία του, ο Αλίγιεφ ο οποίος τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, έδειξε ασέβεια προς την Ομάδα του Μινσκ του ΟΑΣΕ ενώπιον όλου του κόσμου, δηλώνοντας κυνικά ότι θεωρεί τις δραστηριότητές της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ άχρηστες και ανακοίνωσε δημοσίως, ότι δεν τους κάλεσε στο Μπακού, σήμερα προβαίνει σε νέα εντελώς αντιφατική δήλωση σε ότι η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν αναμένει, ότι η Ομάδα του Μινσκ του ΟΑΣΕ θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για την περαιτέρω διευθέτηση της διένεξης και την εγκαθίδρυση ειρήνης στην περιοχή.

Τι συνέβη λοιπόν; Πού εξαφανίστηκε ο Αλίγιεφ; ο οποίος από κάθε δυνατή θέση κάθε μέρα έσκιζε το λαιμό του, δηλώνοντας ότι τελικά έχει επιλύσει το ζήτημα του Αρτσάχ. Τι έχει αλλάξει; Γιατί ο Αλίγιεφ στρέφεται σήμερα στην Ομάδα του Μίνσκ του ΟΑΣΕ με την ελπίδα να παρέχει ο ΟΑΣΕ βοήθεια στην διευθέτηση;

Υπάρχει μια απλή απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα: ο «μεγαλύτερος αδελφός» του Αλίγιεφ – ο «κύριος» Ερντογάν, έχει νέα ενδιαφέροντα, και στο δορυφόρο του εμφανίστηκε μια νέα θυσία στο πρόσωπο του Ουκρανού Προέδρου Ζελένεσκι, και ότι ο «μεγαλύτερος αδελφός» κατέλαβε όλες τις προσπάθειές του για να υποκινήσει ένα νέο πόλεμο, αυτή τη φορά μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ο Αλίγιεφ έμεινε χωρίς τον «αφέντη» του, ο οποίος του έλεγε τι και πώς να κάνει. Αυτός είναι ο λόγος για το οποίο πανικοβλήθηκε ο Αλίγιεφ, και τώρα φοβάται ότι θα κλέψουν από αυτόν τη «νίκη» του στον πόλεμο, και απευθύνεται και πάλι στην Ομάδα του Μίνσκ του ΟΑΣΕ με την ελπίδα ότι η ΟΜ του ΟΑΣΕ τουλάχιστον θα νομιμοποιήσει την ανύπαρκτη νίκη τους πάνω από το Αρτσάχ.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube