Weather Icon

Νικόλ Πασινιάν στον Τζο Μπάϊντεν: «Με το μήνυμά σας, η διαδικασία αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων στις Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχε τον στόχο της»

Νικόλ Πασινιάν στον Τζο Μπάϊντεν: «Με το μήνυμά σας, η διαδικασία αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων στις Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχε τον στόχο της»

Την ημέρα της 106 ης επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Η επιστολή λέει:

«  Εξοχότητά σας,
.
Ο Αρμενικός λαός και οι Αρμένιοι σε όλο τον κόσμο καλωσόρισαν με μεγάλο ενθουσιασμό το μήνυμά σας σχετικά με την επίσημη αναγνώριση και καταδίκη της Γενοκτονίας των Αρμενίων που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία τα έτη 1915-1923. Εκτιμώ αφάνταστα τη θέση αρχής σας, η οποία είναι ένα ισχυρό βήμα στο δρόμο προς την αλήθεια και την ιστορική δικαιοσύνη, μια ανεκτίμητη υποστήριξη στους κληρονόμους των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
.
Θα ήθελα επίσης να επισημάνω τα ψηφίσματα σχετικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου των ΗΠΑ το 2019 και να σημειώσω ότι με το μήνυμά σας η διαδικασία αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων στις Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχε τον στόχο της.
.
Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι σημαντική όχι μόνο για να τιμήσουμε τη μνήμη των 1,5 εκατομμυρίων αθώων θυμάτων, αλλά και για να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων εγκλημάτων.
.
Για τη Δημοκρατία της Αρμενίας, η αναγνώριση αποτελεί ταυτόχρονα ζήτημα αλήθειας, ιστορικής δικαιοσύνης και ασφάλειας, ιδίως υπό το φως των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας πέρυσι.
.
Μοιράζομαι πλήρως τις σκέψεις σας: «Αν δεν γνωρίζουμε πλήρως, υπενθυμίζουμε και διδάσκουμε στα παιδιά μας τη Γενοκτονία, τότε οι λέξεις «Ποτέ ξανά» χάνουν τη σημασία τους».
.
Αγαπητέ κύριε Μπάιντεν,
.
Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα απαραίτητο μήνυμα που απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα και επιβεβαιώνει την υπεροχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών στις διεθνείς σχέσεις. Από αυτή την άποψη, είναι ένα ενθαρρυντικό και εμπνευσμένο παράδειγμα για όλους εκείνους που θέλουν να οικοδομήσουν μαζί μια δίκαιη και ανεκτική διεθνή κοινωνία.
.
Παρακαλώ δεχθείτε, κύριε, τη διαβεβαίωση της υψηλότερης εκτίμησής μου»


από την Claire το Σάββατο 24 Απριλίου 2021
© armenews.com 2021

.
Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube