Weather Icon

Jerusalem Post: Το Ισραήλ να αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία – “Αντισημίτης νταής ο Ερντογάν”

Jerusalem Post: Το Ισραήλ να αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία – “Αντισημίτης νταής ο Ερντογάν”

 

Ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι (άνδρες, γυναίκες και παιδιά), κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δολοφονήθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά στο Ισραήλ δεν το γνωρίζουμε επειδή καμία κυβέρνηση δεν έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία. Ήρθε όμως η ώρα το Ισραήλ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, επισημαίνει μεταξύ άλλων η Jerusalem Post στο εκδοτικό της σημείωμα.

Όπως σημειώνει στη συνέχεια το ισραηλινό μέσο, εδώ και πολλά χρόνια τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ισραήλ οποιαδήποτε προσπάθεια αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας έπεφτε στο κενό λόγω των γεωπολιτικών προβλημάτων που θα προκαλούνταν στις σχέσεις με την Τουρκία. 

“Επιπλέον, όσον αφορά τη γεωπολιτική, τι ακριβώς φοβάται το Ισραήλ από την Τουρκία; Μπορεί άραγε οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία να χειροτερέψουν περισσότερο;” αναρωτιέται σε άλλο σημείο το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube